De 5 beste WK-apps voor Brazilië-gangers

© PXimport

De 5 beste WK-apps voor Brazilië-gangers

Geplaatst: 10 juni 2014 - 04:30

Aangepast: 23 april 2024 - 08:32

Redactie Computer!Totaal

Ga jij ons nationale elftal in Brazilië aanmoedigen? Dan helpen wij jou op weg om van je verblijf een groot succes te maken. Met deze apps leer je de Braziliaanse cultuur kennen, maak jij je verstaanbaar en vind je de mooiste bezienswaardigheden in de steden waar het Nederlands elftal voetbalt.

Brazil World Cup - tips

Brazilië biedt een hele andere cultuur dan Nederland, als toerist is het dus uitermate handig dat je kennis hebt van gebruiken en sociale omgang van het land dat je bezoekt. Ga je tijdens het WK-voetbal naar Brazilië, dan helpt de Brazil World Cup - tips app je op weg. Hierin staan tips over de cultuur en gebruiken van het land, waardoor je precies weet wat je wel en niet kunt doen. Op het moment van schrijven zijn er meer dan dertig tips aanwezig, al worden er voor aanvang van het wereldkampioenschap voetbal nog meer beloofd.

 

© PXimport

Laat je niet verrassen door het gedrag van jezelf of een ander.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: Android

Downloaden voor Android

City Guides voor Android

Je gaat een wedstrijd van het Nederlands elftal bekijken op het Wk voetbal 2014 in Brazilië. Misschien wel meer. Je verblijf duurt langer dan de wedstrijd, dus is het handig om te weten wat je allemaal op jouw locatie kunt doen. Daarvoor zijn er verschillende apps te vinden in de app stores, zoals de Sao Paolo City Guide.

Met deze app krijg je toegang tot de stadskaart, de weersverwachting en attracties en evenementen. Je kunt ook ontdekken welke kroegen en restaurants er zijn en zien waar de bank en apotheken zich bevinden. Kortom, alle informatie om van jouw verblijf een succes te maken. Naast Sao Paolo zijn er ook stadsgidsen voor Salvador en Porte Allegre.

 

© PXimport

geniet naast het voetbal ook van de stad waar je bent.

Prijs: Gratis

Downloaden voor Android: Sao Paolo, Salvador, Porte Allegre

Brazil Culture Guide

Kom niet onverwachts in de problemen omdat je onbekend bent met de Braziliaanse cultuur. Met de Brazil Culture Guide voor iOS leer je namelijk omgaan met de Braziliaanse cultuur en krijg je advies over hoe je jezelf het makkelijkst redt in het overzeese land. De app biedt tips van je eetgewoonten tot aan het wel/niet complementeren van Brazilianen. Je haalt er genoeg uit om geen flater te slaan tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal.

 

© PXimport

Wees een goede gast en pas je aan de cultuur aan.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iPhone, iPad, iPod touch en Android

Downloaden voor iOS

Duolingo

Als je echt van het WK wilt genieten, zul je zelf moeten afreizen naar Brazilië. Eenmaal daar wil je natuurlijk wel een woordje Portugees kunnen spreken. Met de gratis app Duolingo kun je Engels leren vanuit het Nederlands, maar ook Portugees vanuit het Engels. De manier waarop je een taal leert met Duolingo lijkt op de methode van Rosetta Stone en bij elk woord hoor je eveneens de uitspraak. Dat deze uitgebreide app gratis is, is eigenlijk erg bizar.

 

© PXimport

Leer jezelf Portugees spreken met Duolingo.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iPhone, iPad, iPod touch en Android

Downloaden voor Android: NL/EN - EN/PT

Downloaden voor iOS

Tourist Language Helper

Als toerist in een vreemd land is het handig als je snel en simpel eten kunt bestellen of de weg kunt vragen. Met Tourist Language Helper kun je jezelf redden in 24 talen, waaronder in het Braziliaans. De app bevat enkele zinnen waarvan de kans bestaat dat je ze veelvuldig nodig hebt. Zo kom je met de Tourist language Helper te weten hoe je moet vragen naar routes in het openbaar vervoer, hoe je iemand begroet en hoe je eten bestelt. Mocht er onbeholpen iets gebeuren met jezelf of een vriend, dan kun je je ook redden bij het ziekenhuis of de politie. De app geeft ook hier basiszinnen over.

 

© PXimport

Red je uit elke situatie met de basiszinnen Portugees.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: Android

Downloaden voor Android

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten