17-jarige Chinees verkocht nier voor iPhone en iPad

© PXimport

17-jarige Chinees verkocht nier voor iPhone en iPad

Geplaatst: 7 april 2012 - 08:27

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Een 17-jarige Chinese jongen is wel heel ver gegaan om Apple-apparaten te kunnen kopen. De jongen verkocht één van zijn nieren, zodat hij een iPhone en iPad kon kopen.

Het Chinese staatpersbureau Xinhau meldt dat de operatie ongeveer een jaar geleden zou zijn uitgevoerd. De jongen, die als naam alleen 'Wang' heeft opgegeven, kreeg ongeveer 2.650 euro voor zijn nier. De actie bleek echter niet zonder consequenties. Het Chinese Openbaar Ministerie stelt tegen Xinhau dat de jongen inmiddels kampt met nierfalen en zijn situatie steeds verder verslechterd.

Het Openbaar Ministerie heeft dan ook besloten vijf mensen aan te klagen voor mishandeling van de jongen. Onder de aangeklaagden bevindt ook de chirurg die de operatie uitvoerde. De vijf zouden ongeveer 26.500 dollar hebben ontvangen voor de nier, terwijl zij Wang slechts 2.650 euro gaven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000