15 multiplayer-games voor je iPad

© PXimport

15 multiplayer-games voor je iPad

Geplaatst: 21 april 2014 - 05:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Maikel Dijkhuizen

De App Store staat vol met leuke games die je tegen elkaar kunt spelen met verschillende iPads. Leuk, want met een online multiplayer-app heeft iedere speler volledige controle over zijn eigen scherm. Wil je weten of je de beste bent? Daag je vrienden uit voor een potje schieten, racen of pingpong!

Virtual Table Tennis 3 HD

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Tafeltennis leent zich er uitstekend voor om tegen vrienden te spelen. Door verbinding te maken met bluetooth of internet (Game Center) is dat met het fraaie spelletje Virtual Table Tennis 3 HD een fluitje van een cent.

Nadat je iemand hebt uitgedaagd, kies je een batje. Vervolgens nemen beide spelers virtueel plaats achter de tafel en proberen met snelle veegbewegingen punten te scoren. Is er geen tweede iPad in de buurt? Het is ook mogelijk om het spel met twee personen op één iPad te spelen.

© PXimport

Infinity Blade

Prijs: € 5,49 (+ in-app-aankopen)

Naast een uitgebreide singleplayermodus is er in dit adembenemend mooie spel ook een leuke multiplayermodus aanwezig. Het is hiermee de bedoeling om jezelf via allerlei bijzondere skills te ontwikkelen tot een onverslaanbare ridder of titaan.

De kunst is om je tegenstander zo snel mogelijk onderuit te halen met je zwaard. Heb je een nieuwe iPad liggen? Dan is het de moeite waard om ook het tweede en derde deel van Infinity Blade eens uit te proberen.

© PXimport

Fun Run

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met Fun Run neem je het op tegen drie vrienden, waarbij iedere speler een grappig stripfiguurtje bestuurt. Het doel is om zo snel mogelijk alle hindernissen te passeren. Dat is nog best lastig, want onderweg kom je allerlei verrassingen tegen.

Denk hierbij aan kuilen, rondslingerde attributen en agressieve beesten. De besturing is simpel, want je hoeft eigenlijk alleen maar op tijd te springen. Haal als eerste de eindstreep en win de race!

© PXimport

Call Of Duty: Back Ops Zombies

Prijs: € 5,99 (+ in-app-aankopen)

Call of Duty is wereldwijd één van de bekendste oorlogsspellen. In deze zombie-variant werk je samen met maximaal drie vrienden en probeer je in een bijzondere 3D-wereld zo veel mogelijk slachtoffers te maken.

Handig is dat je via voice-chat de beste tactiek kunt bespreken om tegenstanders te slim af te zijn. Je ontmoet medespelers via een rechtstreekse wifi-verbinding of internet. Neem overigens wel even de tijd om aan de pittige besturing te wennen.

© PXimport

Air Wings

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met Air Wings voer je vanuit een vliegtuigje luchtgevechten uit met maximaal drie vrienden. Overigens klinkt dat serieuzer dan het in werkelijkheid is. De graphics hebben namelijk een speels karakter.

Vanuit een papieren vliegtuigje probeer je online tegenstanders met onder meer elastiekjes, potloden en paperclips te bekogelen. Door je iPad in de goede richting te kantelen, ontwijk je rondslingerende objecten. Een pluspunt is dat je tijdens het spel via voice-chat kunt kletsen.

© PXimport

Air Hockey Gold

Prijs: Gratis

Air Hockey Gold is een simpel spelletje dat je eenvoudig met z'n tweeën kunt spelen. Het beste gebruik je hiervoor twee iPads, zodat je elkaar nooit in de weg zit om punten te scoren.

Uniek is dat je tegelijkertijd met twee pucks kunt spelen op de air hockey-tafel. Probeer zo veel mogelijk punten te scoren door de puck in het doel van je tegenstander te kaatsen. Wie het eerst zeven punten behaald heeft, wint het spel.

© PXimport

Road Warrior Racing Multiplayer

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In deze stoere racegame bestuur je een krachtig voertuig. Werkelijk alles is geoorloofd om te winnen! Maak online tegenstanders het leven zuur door kogels af te vuren en laat voertuigen exploderen.

De hobbelige weg en de hindernissen maken het lastig om als eerste de eindstreep te halen. In Road Warrior Racing begin je met een simpel vehikel. Boek overwinningen of doe in-app-aankopen om een betere auto te bemachtigen.

© PXimport

Need for Speed Hot Pursuit

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Need for Speed is al jarenlang een gevestigde naam op het gebied van racegames. Stap in een supersnelle wagen en passeer op de openbare weg als eerste de finishlijn. De multiplayer is erg uitgebreid. Zo daag je via wifi of bluetooth vrienden uit voor een wedstrijd en vergelijk je onderling scores.

Leuk is dat je in een politiewagen je online tegenstander kunt achtervolgen, terwijl die als snelheidsduivel het hazenpad kiest. Door de tablet tijdig te kantelen, vlieg je niet uit de bocht. Je ontvangt punten voor overwinningen, waarmee je nog snellere auto's kunt kiezen.

© PXimport

Disc Drivin' HD

Prijs: € 2,69 (+ in-app-aankopen)

Het spelletje Disc Drivin' lijkt in eerste instantie niet zo bijzonder. De levels bestaan namelijk uit vrij eenvoudige banen waarop je het met een soort sjoelschijf opneemt tegen andere spelers. Toch zorgt de multiplayer voor veel speelplezier. Via internet ga je beurtelings de strijd met elkaar aan.

De vraag is wie van je vrienden het circuit met de minste worpen kan afleggen. Als alle iPads verbonden zijn via een lokaal wifi-netwerk of bluetooth, kunnen maar liefst acht vrienden tegen elkaar spelen. Gebruik de chatfunctie om ook nog gezellig met elkaar te babbelen!

© PXimport

Burn the Ants

Prijs: € 0,89, ook perioden gratis (+ in-app-aankopen)

iPad-bezitters die een hekel hebben aan mieren, kunnen zich met dit spel flink uitleven. Voor dierenvrienden is Burn the Ants wellicht iets minder geslaagd. Het is namelijk de bedoeling om zo veel mogelijk mieren te verbranden.

Naast vuur doe je ook een beroep op ijs, lasers en elektriciteit om de arme beestjes te vernietigen. Wie van je vrienden is de grootste dierenbeul? Na het spelen van Burn the Ants kom je daar snel genoeg achter. De app heeft vaak acties, met een beetje geduld hoef je dus niet voor de app te betalen.

© PXimport

Fatal Reaction

Prijs: Gratis

Fatal Reaction is een erg vermakelijk spelletje om tegen elkaar te spelen. De levels zijn weliswaar in 2D, maar het plezier is er niet minder om. Iedere speler bestuurt een doodeenvoudig poppetje in een andere kleur.

De regels zijn simpel. In deze gratis shooter probeer je andere spelers zo snel mogelijk omver te knallen. Na het starten van een deathmatch nodig je drie vrienden uit om mee te doen.

© PXimport

Super Stickman Golf 2

Prijs: € 2,69 (+ in-app-aankopen)

Met dit spelletje golf kom je de meest vreemde banen en obstakels tegen. Een hele uitdaging dus om het balletje in de hole te krijgen! Je kunt realtime tegen zeven vrienden spelen. Heb je niet genoeg tijd om voortdurend te gamen, dan kies je voor de turned-based multiplayer.

Hierbij sla je beurtelings een balletje, waarbij het niet nodig is om steeds in het spel te wachten. Zodra je aan de beurt bent, ontvang je hiervan vanzelf een melding.

© PXimport

MetalStorm: Online

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In MetalStorm zit je achter de knoppen van een straaljager. Dit spel heeft voor iPad-begrippen zeer realistische graphics, waardoor vliegtuigfanaten er ongetwijfeld veel plezier aan beleven.

Na een korte introductie mag je zelf met het toestel aan de slag. Hopelijk beschik je over goede schietvaardigheden, want de multiplayer bestaat uit een luchtgevecht tegen een online vriend. Als alternatief kun je ook samen een straaljager besturen en andere straaljagers neerhalen.

© PXimport

Cro-Mag Rally

Prijs: € 1,79 (+ in-app-aankoop)

Dit spelletje doet ontzettend denken aan Nintendo's Mario Kart. Eigenlijk is het enige verschil dat andere figuurtjes de hoofdrol vertolken. De bedoeling is om met een simpele kart zo snel mogelijk over het parcours te crossen.

Vals spelen is toegestaan, want je kunt allerlei voorwerpen naar online tegenstanders smijten. In Cro-Mag Rally zijn negen verschillende circuits beschikbaar, waaronder een parcours in een sfeervolle onderwaterwereld.

© PXimport

Zombieville USA 2

Prijs: € 0,89

In Zombieville USA 2 is een klein dorpje in de greep van talloze nare zombies. Aan jou de taak om korte metten met de levende doden te maken! Gelukkig sta je er niet alleen voor, want je roept gemakkelijk de hulp van vrienden in.

Aan het begin heb je alleen maar simpele wapens om de zombies van je af te meppen. Geen nood, want in de levels vind je vanzelf betere hulpmiddelen om hard tegen vijanden op te treden.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000