'100 miljoen tablets gaan dit jaar over de toonbank'

© PXimport

'100 miljoen tablets gaan dit jaar over de toonbank'

Geplaatst: 24 augustus 2012 - 14:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Wouter Hoeffnagel

Tablets zijn erg populair. Wereldwijd gaan dit jaar naar verwachting ruim 100 miljoen tablets over de toonbank. Goed nieuws voor Apple, dat momenteel een marktaandeel van 69 procent in de wereldwijde tabletmarkt in handen heeft.

Dit voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau ABI Research. Wereldwijd werden in het tweede kwartaal van 2012 25 miljoen tablets verkocht. Dit is een stijging van 36 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Samsung is met 8,1 procent na Apple de grootste speler op de tabletmarkt, terwijl Asus met vier procent de derde positie in handen heeft. Apple laat zijn concurrenten dus ver achter zich.

Samsung, Asus en RIM

Zowel Samsung als Asus zagen hun marktaandeel in het tweede kwartaal van 2012 stijgen. Playbook-fabrikant RIM presteert beduidend minder. Het bedrijf zag zijn marktaandeel teruglopen tot één procent.

Apple's verkoopcijfers laten zien dat de tabletmarkt een enorme groei doormaakt. Het bedrijf wist in het tweede kwartaal van 2012 17 miljoen iPad's te verkopen aan klanten. Alle spelers op de tabletmarkt wisten gezamenlijk in 2010 17,3 miljoen iPad's te verschepen. Apple heeft dit aantal dus in één kwartaal bijna weten te evenaren.

Lagere gemiddelde verkoopprijs

Het bedrijf leverde in het tweede kwartaal naar schatting één miljoen iPad 2's aan educatieve klanten. Dit heeft weliswaar bijgedragen aan de totale verkoopcijfers van Apple, maar heeft de gemiddelde verkoopprijs omlaag gehaald. ABI Research schat dat de gemiddelde verkoopprijs dan ook met 4 procent is gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000