Waar voor je geld: 5 airfryers met een grote capaciteit

© Korzh Elena

Waar voor je geld: 5 airfryers met een grote capaciteit

Geplaatst: 16 september 2023 - 07:45

Aangepast: 28 mei 2024 - 12:50

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een geschikte (dubbele) airfryer voor het hele gezin? Vandaag hebben we vijf interessante heteluchtfriteuses gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ninja AF400EU

De Ninja AF400EU is een ideale airfryer voor (grote) gezinnen. Je bereidt hiermee verschillende gerechten tegelijkertijd. Aan de hand van twee gescheiden zones kun je afzonderlijke kookinstellingen kiezen. Stop in het ene mandje bijvoorbeeld friet, terwijl je in het andere compartiment snacks of een volledige kip doet. Elke zone heeft een respectabele inhoud van 4,75 liter, zodat je met slechts één sessie een flinke maaltijd klaarzet. Nuttig is de sync-functie. Ondanks verschillende kooktijden is daardoor alles op hetzelfde moment gereed.

Op het bedieningspaneel kies je tussen zes kookfuncties, namelijk heteluchtfrituren, maximaal knapperig maken, braden, bakken, opwarmen en drogen. De temperatuurregelaar heeft met een minimum van 40 graden en maximum van 240 graden een groot bereik. De AF400EU is met een vermogen van 2470 watt dan ook zeer krachtig. Klaar met eten? Schoonmaken kost weinig tijd, want alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser. Als je de AF400EU te groot vindt, kun je ook de kleinere versie overwegen.

0

Powered by

logo

Princess 182244

Maak met deze grote airfryer met gemak een maaltijd (of snacks) voor meerdere personen klaar. De betaalbare Princess 182244 heeft namelijk een inhoud van zes liter. Je hoeft bovendien niet lang op een gerecht te wachten. Dankzij een behoorlijk vermogen van 1500 watt breng je deze keukenhulp snel op de gewenste temperatuur, waarna je bijvoorbeeld patat, vlees of groente kunt bereiden. Zijn je eetgasten nog niet gearriveerd? Gebruik dan de warmhoudfunctie, zodat je het diner later kunt serveren.

Handig is het in hoogte verstelbare rek. Zo kun je makkelijker porties verdelen. De Princess 182244 heeft een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met aanraaktoetsen. Tik bijvoorbeeld op het pictogram met patat, vis of vlees om het bewuste gerecht klaar te maken. Het apparaat bevat acht voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. Uiteraard kun je ook zelf de gewenste kookinstellingen kiezen. Deze prijsvriendelijke airfryer ondersteunt een maximale temperatuur van 200 graden.

0

Powered by

logo

Tefal Easy Fry & Grill XXL EY801D

Deze stijlvolle airfryer is erg flexibel. Gebruik een groot compartiment van 6,5 liter óf twee afzonderlijke kookzones van 3,25 liter. In dat laatste geval kies je voor elk gerecht de gewenste temperatuur en tijdsduur. Met behulp van de synchronisatiefunctie zijn alle etenswaren tegelijk klaar. De bijgesloten verdeler en het grillrooster zijn vaatwasserbestendig, waardoor je de boel eenvoudig kunt reinigen.

Dankzij een behoorlijk vermogen van 1650 watt bereikt het apparaat vlot de gewenste temperatuur. Overigens blijft de buitenzijde koud, zodat je jezelf niet kunt verbranden. Het overzichtelijke display bevat acht geprogrammeerde instellingen, maar je kunt natuurlijk ook zelf een temperatuur (maximaal 220 graden) en tijdsduur kiezen. Volgens de fabrikant bespaar je met deze airfryer tot zeventig procent energie ten opzichte van ovens met het A-energielabel. Tot slot heeft dit product een lange verwachte levensduur, want Tefal belooft vijftien jaar repareerbaarheid.

0

Powered by

logo

Inventum GF800HLD

Als je een betaalbare dubbele airfryer met veel kookopties zoekt, is de Inventum GF800HLD een goede keuze. Frituren met hetelucht, grillen, bakken, braden, roosteren, drogen, deze veelzijdige keukenhulp kan het allemaal! Je beschikt over twee compartimenten van vier liter. Volgens Inventum past daar in totaal 1,6 kilo friet in. Je kunt als alternatief ook kiezen voor een kleinere portie patat, terwijl je tegelijkertijd snacks, vlees, groente of vis klaarmaakt. Kies met behulp van het display de juiste instellingen voor het linker en rechter mandje.

De GF800HLD werkt op een maximaal vermogen van 1700 watt. Je schroeft de temperatuur op naar uiterlijk 200 graden. Handig is dat deze airfryer bij bepaalde kookprogramma’s laat weten wanneer je het mandje het beste even kunt opschudden. Schoonmaken kost weinig tijd, want de manden en legroosters kunnen probleemloos in de vaatwasser. Inventum geeft op dit product vijf jaar garantie.

0

Powered by

logo

Philips 7000 series HD9880/90

De Philips 7000 series HD9880/90 is een volwaardige keukenassistent. Je verbindt deze luxe airfryer namelijk met wifi, waarna een app je bij ieder gerecht stapsgewijs begeleidt. Gebruik zo altijd de juiste kookinstellingen en geniet van een smaakvol diner. Er is daarnaast een voedselthermometer inbegrepen. Prik die bijvoorbeeld in een kippenbout of varkenshaas en lees de exacte temperatuur af. De HD9880/90 heeft een inhoud van 8,3 liter, zodat je voor pakweg zes à zeven personen eten kunt klaarmaken. Vanwege de grote capaciteit bedraagt het vermogen 2200 watt.

Vergeleken met veel andere airfryers heeft dit product een slank display waarop je de gewenste instellingen kunt kiezen. Je hebt hierdoor niet te maken met een overdaad aan pictogrammen. Bovendien start je als alternatief eenvoudig een kooksessie vanuit de app. De opties liegen er niet om, want je hebt keuze uit ruim twintig bereidingsmethoden. Zo kun je onder meer heteluchtfrituren, grillen, braden, roosteren, bakken, stoven, opwarmen en ontdooien. Alle losse onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

0

Powered by

logo

Lees ook: Dit zijn de 8 meest gemaakte airfryer-fouten (en zo vermijd je ze)

Meld je aan en ontvang het Airfryerwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Airfryerwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten