Zo pas je het volume van je wekker op je telefoon aan

© PXimport

Zo pas je het volume van je wekker op je telefoon aan

Geplaatst: 10 juli 2022 - 07:47

Aangepast: 25 november 2022 - 11:41

Justin Doornekamp

Het is natuurlijk de bedoeling dat je wakker wordt van je wekker, maar je wilt niet dat het alarm te hard staat. Om een hartverzakking in de ochtend te voorkomen, kun je je wekker-volume aanpassen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet op een iPhone en Android-telefoon.

Op een iPhone

Ga op je iPhone naar de Instellingen-app en scrol naar de optie Horen en voelen. Onder Beltoon en meldingen vind je de optie om het volume te verlagen. Sleep gewoonweg de schuifknop naar links om het geluid van meldingen, waaronder dus ook je wekker, te verlagen. 

Tijdens het verslepen hoor je een geluid, zodat je precies weet hoe het volume verandert.

Als alternatief kun je ook de optie Wijzig met knoppen aanzetten. Het geluid van meldingen en telefoontjes loopt dan gelijk met het algehele volumeniveau van je iPhone. 

Door de volumeknoppen op je telefoon te gebruiken, pas je dus ook het volume van je wekker aan. Deze optie zal niet voor iedereen weggelegd zijn. 

Luister je in de avond vaak naar muziek, dan moet je niet vergeten om na je luistersessie het volume te verlagen. Anders gaat je wekker alsnog hard af.  

© CIDimport

Op een Android-toestel

Op Android-telefoons is het iets ingewikkelder, omdat de plaats van de wekker-opties verschilt per merk. Fabrikanten zijn er dol op om Android aan te passen met hun eigen software-schil, dus soms moet je even op onderzoek uit. 

Als we Samsung als voorbeeld nemen, dan vind je de optie voor het wekker-volume in de Klok-app. Ga naar Alarm, tik op de tijd en daarna op Alarmgeluid. Onderin beeld kun je nu het volume aanpassen, als ook welke muziek er afgespeeld moet worden. 

Vind je de optie op jouw Android-toestel niet terug in je Klok-app, kijk dan eens bij de Instellingen-app onder Geluid. 

Alternatieven

Ben je toch niet helemaal tevreden over de standaardwekker op je iPhone of Android-toestel, dan kun je uiteraard ook een andere wekker-app proberen. Zo richt de app Alarmy zich bijvoorbeeld niet zozeer op het volume van je alarm, maar eerder op andere manieren om je zo snel en efficiënt mogelijk uit bed te krijgen. Pas na het maken van een rekensom en het fotograferen van een object dat ver van je bed staat, gaat de wekker uit. 

In een ander artikel bespreken we vijf efficiënte wekker-apps.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000