Microsoft brengt Xbox-app voor tv’s uit

© CIDimport

Microsoft brengt Xbox-app voor tv’s uit

Geplaatst: 10 juni 2022 - 05:09

Aangepast: 20 september 2022 - 07:45

Wesley Akkerman

Microsoft brengt later deze maand officieel een Xbox-app uit voor tv’s van Samsung, waarmee je Xbox-games kunt spelen zonder spelcomputer.

Microsoft brengt Xbox-app voor tv’s uit

Xbox Game Pass Ultimate-abonnees kunnen dan meer dan honderd games streamen naar een Samsung-tv uit 2022. Je streamt games vanuit de cloud; die staan dan op speciale servers, oftewel aangepaste Xbox Series X-hardware.

De app werkt net als andere streamingdiensten. Je kiest de content (de game in dit geval) uit die je wil streamen en kunt meteen beginnen met spelen.

Xbox-app op Samsung-tv’s

De app vind je straks in de gaminghub van je Samsung smart-tv. Na het downloaden en opstarten log je in met je Microsoft-account en kun je direct beginnen met streamen (mits je dat abonnement hebt, al kun je een game als Fortnite gratis spelen).

Je kunt verschillende controllers gebruiken voor het gamen. Denk dan aan de Xbox-controllers, maar ook de controller van de PlayStation 5. Je sluit een controller aan via bluetooth. Verder is het goed om te weten dat de resolutie van de game niet hoger gaat dan 1080p, op 60 fps.

Het is niet bekend wanneer de app voor televisies van andere fabrikanten beschikbaar komt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten