Zo upgrade je alsnog gratis naar Windows 10

© PXimport

Zo upgrade je alsnog gratis naar Windows 10

Geplaatst: 3 augustus 2016 - 03:08

Aangepast: 13 december 2022 - 14:54

Daan Doedens

Microsoft kondigde de afgelopen weken met veel bombarie meermaals aan dat de upgrade naar Windows 10 na het eerste jaar niet meer gratis zou zijn. Een korte uitstel later is dat inderdaad in principe het geval, maar met een kleine omweg kun je alsnog gratis upgraden.

Mocht je het afgelopen jaar nog niet dood zijn gegooid met updateverzoekjes (of pogingen tot lichte dwang), is het officieel te laat om nog gebruik te maken van de gratis upgrade naar Windows 10. Toch kun je met een kleine omweg nog gewoon gebruik maken van het aanbod. Lees ook: Stop de Microsoft-spyware in Windows 10.

Toegankelijkheid

De truc zit hem in de toegankelijkheidsopties die Microsoft biedt. Die zijn altijd al goed aanwezig geweest in de laatste versies van het besturingssysteem, en ook nu slaat het bedrijf de ouden van dagen en mindervaliden niet over. Zij kunnen nog langer upgraden als ze aangeven van de toegankelijkheidsopties gebruik te willen maken.

 

© PXimport

Even aangeven dat je van de toegankelijkheidsopties gebruik wil maken en klaar.

Die opties kun je echter ook gebruiken als je niet slechtziend of -horend bent. Zodoende kun je via de website van Microsoft nog gewoon een upgrade aanvragen, zonder dat je daar veel meer voor hoeft te doen. Het upgraden werkt verder nagenoeg hetzelfde als met de gewone versie. Als je een leugentje om bestwil tenminste niet zo erg vindt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten