Zo kun je games spelen op Netflix

© PXimport

Zo kun je games spelen op Netflix

Software

Geplaatst: 5 december 2021 - 06:02

Aangepast: 14 december 2022 - 10:11

Justin Doornekamp

Netflix staat natuurlijk bekend om zijn enorme aanbod series, films en documentaires, maar wist je dat je nu ook games kunt spelen via de streamingdienst? Sinds vorig jaar kunnen Android-gebruikers een selectie games downloaden om deze te spelen in de app van Netflix.

Helaas is het voor iOS-gebruikers nog niet mogelijk om via Netflix direct toegang te krijgen tot de games. Er is wel een manier waarop zij de games alsnog kunnen spelen, waarover later meer. 

Netflix is van plan om de games uiteindelijk te implementeren in de iPhone- en iPad-versie van de app, maar wanneer dat precies zal gebeuren is vooralsnog niet bekend. 

Wil je toegang tot de games op een Android-smartphone, dan heb je een abonnement op de streamingdienst nodig. Log in en open de Netflix-app op je telefoon of tablet. Je zult dan een speciale rij en een tabblad met de games te zien. Tik op een game die je interessant lijkt en kies voor Game downloaden en daarna voor Naar Google Play. Vervolgens kun je de game in de Play Store downloaden en installeren, zoals je met andere apps ook zou doen. Na installatie kun je de spellen in de Netflix-app spelen. 

Het kan zijn dat je de games nog niet ziet staan in de app van de streamingdienst. Netflix rolt de functie geleidelijk uit, waardoor de spellen mogelijk nog niet beschikbaar zijn in de app. Gelukkig kun je de games ook zelf opzoeken en downloaden in de Play Store: je hebt daarvoor niet de verwijzing in de Netflix-app nodig. Dit werkt ook voor iOS-gebruikers: zoek de games gewoon op in de App Store en je kunt ze spelen zonder tussenkomt van de Netflix-app.  

© PXimport

Aanbod 

De Netflix-games die je op het moment van schrijven kunt downloaden zijn onder meer Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Teeter Up en Card Blast. Download je een app via de Play Store of App Store, dan vind je deze als losse game op je telefoon. Je hoeft dus niet de Netflix-app te openen om de game te kunnen spelen, maar je hebt nog wel een account nodig.

Netflix breidt het spelaanbod in hoog tempo uit. Het totale aanbod bedraagt momenteel 24 spellen, tegen slechts 5 games eind 2021, maar Netflix wil dit nog voor het einde van dit jaar grofweg verdubbelen tot 50. Een opmerkelijke beslissing, gezien de games tot dusver niet erg populair zijn. Zo blijkt uit data van Apptopia dat de spellen wereldwijd slechts 23 miljoen keer gedownload zijn en dat maar 1,7 miljoen mensen de games dagelijks spelen. Als je bedenkt dat Netflix 220,7 miljoen abonnees heeft, gaat het dus om een beperkt aantal gamers.

Het spelen van Netflix-games kost je niets extra’s en de functie is inbegrepen bij ieder abonnement. Ook word je, in tegenstelling tot veel andere games, niet lastiggevallen met irritante reclames. Verder zijn diverse spellen ook offline te spelen. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000