Zo gebruik je verzendlijsten in WhatsApp

© PXimport

Zo gebruik je verzendlijsten in WhatsApp

Software

Geplaatst: 22 juli 2021 - 05:07

Aangepast: 14 december 2022 - 10:22

Dirk Schoofs

Om in WhatsApp berichten tegelijk naar verschillende mensen te sturen, gebruik je waarschijnlijk de groepen. Als de mensen die je wilt bereiken onderling geen band hebben en als die ook niet hoeven te weten naar wie je deze berichten stuurt, gebruik je beter verzendlijsten.

Stap 1: Nieuwe verzendlijst

Bedrijven gebruiken vaak verzendlijsten om met hun klanten te communiceren, maar niets belet je om hier ook zelf gebruik van te maken. Hoe je dit doet is afhankelijk van je toestel: Android of iOS. In iOS tik je op het tabblad Chats en dan vind je de knop Verzendlijsten linksboven. Vervolgens gebruik je de knop Nieuwe lijst. Tik op de namen die je wilt toevoegen. Heb je je vergist dan kun je de persoon uit de selectie weghalen door nogmaals op dezelfde persoon te tikken. Je kunt maximaal 256 ontvangers aan zo’n verzendlijst toevoegen. Tik op Maak, typ een bericht en gebruik de verzendknop.

In Android tik je rechtsboven op de drie puntjes en dan kun je bij de optie Nieuwe verzendlijst. Ook hier tik je op de contacten die je wilt toevoegen. Als alle contacten zijn toegevoegd tik je op het groene bolletje en daarna kun je het bericht typen en verzenden.

Stap 2: Controle

Anders dan bij groepen ziet de ontvanger niet wie er nog meer in de verzendlijst zit en niemand kan de reacties volgen van de anderen. De ontvangers zullen trouwens je berichten alleen ontvangen als ze jouw nummer in hun adresboek hebben opgeslagen. Om te volgen of iedereen het bericht heeft ontvangen kijk je naar de vinkjes onderaan het bericht. Zie je twee vinkjes, dan heeft iedereen het bericht gekregen. Hebben ze een blauwe kleur gekregen, dan heeft iedereen het bericht zelfs bekeken.

© PXimport

Stap 3: Verzendlijst bewerken

Wil je later iemand toevoegen of verwijderen uit de lijst dan tik je op het tabblad Chats en zo ga je naar de Verzendlijsten. In iOS tik je naast de lijst die je wilt aanpassen op het pictogram met de i in de cirkel. Vanaf dan kun je de lijst bewerken. Ben je klaar dan tik je op Gereed. In Android tik je, nadat je de verzendlijst hebt geselecteerd, op de drie puntjes rechtsboven. Van daar ga je naar Info verzendlijst en dan kun je naar Ontvangers bewerken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000