Windows 8.1 zonder Microsoft-account installeren

© CIDimport

Windows 8.1 zonder Microsoft-account installeren

Geplaatst: 22 oktober 2013 - 11:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:02

Redactie

Windows bijwerken met de nieuwste update zonder verplicht Microsoft-account? Dat kan, al moet je wel even goed opletten tijdens de installatie.

Tijdens het installeren van de update van Windows 8.1 word je halverwege het installatieproces gevraagd in te loggen met je Microsoft-account. Ogenschijnlijk kun je niet om deze stap heen, wat zou betekenen dat je een nieuw account moet aanmaken als je dat nog niet hebt. Hoogst irritant als je niet van plan bent om gebruik te maken van de online diensten van de softwarefabrikant.

Gelukkig is er een mogelijkheid ingebouwd je bestaande, lokale account te blijven gebruiken. Die optie is echter goed verstopt, dus hebben we de daarvoor relevante stappen er even tussenuit geplukt.

 

Stap 1.

In het venster Uw account log je in met de gegevens die je tot nu toe gebruikte voor je lokale account, waarna je klikt op Volgende.

 

© CIDimport

 

Stap2.

Het volgende venster is bedoeld om je aan te melden bij je Microsoft-account. Heb je dat niet, dan is daarvoor een duidelijk zichbaar linkje aangebracht. Veel minder goed te zien is de link 'Een nieuw account maken' en juist die heb je nodig, dus klik daarop.

 

© CIDimport

 

Stap 3.

In het nu getoonde venster kun je een e-mailadres aanmaken voor je nieuwe Microsoft-account. Dat wil je niet, daar is het immers allemaal om begonnen. Klik daarom op de bijna onzichtbare link 'Verdergaan met mijn bestaande account' helemaal onderaan, waarmee je het doel hebt bereikt!

 

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000