Windows 10 krijgt ondersteuning voor vingerafdrukken en oogscans

© CIDimport

Windows 10 krijgt ondersteuning voor vingerafdrukken en oogscans

Geplaatst: 17 februari 2015 - 07:19

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:20

Redactie

Windows 10 krijgt ondersteuning voor biometrische inlogmethodes. Daarmee kun je straks inloggen op je computer of op Outlook met je vingerafdruk of met een oogscan.

Dat maakte Microsoft bekend op het Stanford Cybersecurity-forum. Windows 10 gaat namelijk de open standaard FIDO ondersteunen (Fast Identification Online).
FIDO is een standaard waarmee ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen beveiligen met zulke scanners.

Niet veilig genoeg

Microsoft heeft altijd gezegd dat het van het huidige wachtwoord af wil. Dat zou achterhaald zijn, en niet meer veilig genoeg. De FIDO-standaard is erop gericht dat het hele wahtwoord moet worden vervangen door biometrische gegevens - het is dus niet meer alleen een extra beveiligingslaag, zoals dat op de iPhone en iPad wel is.

Google en PayPal

Op dit moment maken onder andere Google en PayPal al gebruik van FIDO. Die is uniek, omdat FIDO om authenticatie vraagt vóór je het internet op gaat.

Beschibaar

Microsoft wil de vingerafdrukbeveiliging in de definitieve versie van Windows 10 implementeren. Die komt eind dit jaar uit. Fabrikanten van pc's en tablets kunnen dan zelf een vingerafdrukscanner inbouwen in hun apparaat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000