© PXimport

WinCDEmu 3.6

Software

Geplaatst: 13 september 2011 - 08:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Robbin Ooijevaar

Films en programma's worden op internet vaak aangeboden als iso-bestand. Van dit zogenaamde image-bestand kunt u met een brandprogramma een originele cd of dvd herstellen. Dankzij WinCDEmu hoeft u het iso-bestand niet te branden om de inhoud van het iso-bestand te openen. Het iso-bestand uitpakken met een archiveringsprogramma als Winrar is eveneens overbodig.

WinCDEmu koppelt een schijfletter in Start / Computer aan het iso-bestand. Dit koppelen wordt mounten genoemd. Na de installatie kunt u dubbelklikken op een iso-bestand. WinCDEmu vraagt welke schijfletter u hieraan wilt koppelen, kies bijvoorbeeld V. Bevestig met OK en de inhoud van het iso-bestand verschijnt tussen uw lijst opslagapparatuur in Start / Computer. Na een herstart van de computer wordt het iso-bestand automatisch ontkoppeld, vergelijkbaar met het verwijderen van een cd of dvd uit het laatje. U kunt dit ook handmatig doen. Klik rechts op de schijfletter en kies Uitwerpen om het iso-bestand te ontkoppelen (unmounten). Tijdens de installatie van WinCDEmu kan Windows een waarschuwing geven omdat een stuurprogramma niet juist ondertekend is. De oorzaak ligt bij de virtuele cd/dvd-speler die geïnstalleerd wordt door WinCDEmu. Niets om u zorgen over te maken, het kan geen kwaad. Mocht u hierbij toch uw bedenkingen hebben, dan kunt u de installatie afbreken.

© PXimport

WinCDEmu koppelt een iso-bestand aan een schijfletter en maakt zo de inhoud leesbaar zonder een cd of dvd te branden.

© PXimport

WinCDEmu 3.6

Freeware

Taal Nederlands

Download 812 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000