WinAero Tweaker - Handsfree Windows tweaken

© PXimport

WinAero Tweaker - Handsfree Windows tweaken

Software

Geplaatst: 10 november 2016 - 09:13

Aangepast: 14 december 2022 - 14:38

Toon van Daele

Windows laat zich op heel wat manieren naar eigen hand zetten, alleen moet je daarvoor vaak flink graven in allerlei dialoogvensters of in diep geneste registersleutels. WinAero Tweaker brengt tientallen leuke tweaks samen in een makkelijk toegankelijke interface.

WinAero Tweaker laat je kiezen tussen een installatie (inclusief uninstaller) en een portable variant, beide werken identiek. Bij heel wat tweaktools wordt er een poging gedaan om de tweaks te categoriseren en dat is bij WinAero Tweaker niet anders. Het hoofdvenster bevat twee grote panelen: links een overzicht van de tweaks (wij telden 86 items, verdeeld over 14 rubrieken waaronder Appearance, Boot and Logon, Desktop and Taskbar, Context Menu en File Explorer), rechts meer informatie over de geselecteerde tweak en de bijhorende instelopties. Lees ook: De beste tips, trucs en tweaks voor Windows 10.

Detailinfo

Ondanks de goedbedoelde pogingen van de maker om alle tweaks zinvol in te delen, is het wat lastig zijn om snel de gewenste tweak op te sporen. Een eenvoudige zoekfunctie komt je daarin enigszins tegemoet. Hoe dan ook, een tweak toepassen is in veel gevallen niet moeilijker dan een optie te selecteren of een schuifknop te verplaatsen. Hooguit moet je ook iets invullen, zoals het pad naar een achtergrondafbeelding.

In tegenstelling tot veel andere tweakers is WinAero Tweaker geen ‘zwarte doos’, waarbij je dus geen benul hebt wat er precies wordt aangepast. Nagenoeg elke tweak wordt vergezeld door een weblink waar omslachtig wordt uitgelegd waar precies in je systeem de tweak zal ingrijpen. Deze feedback is zelfs opgevat als een reeks instructies die stap voor stap uitleggen hoe je de tweak ook zelf kunt uitvoeren.

© PXimport

Terugkeren

Wat als je een aantal tweaks hebt toegepast en een van de tweaks blijkt toch niet het gewenste resultaat op te leveren? Dan kun je nog op je ondernomen stappen terugvallen door de juiste ‘pagina’ (rubriek) te openen in WinAero Tweaker en aan te geven dat je (alle) tweaks op die pagina naar de standaardwaarden wilt terugzetten. We hadden echter veel liever gezien dat het programma een (chronologische) lijst van je aanpassingen bijhield die je vervolgens selectief ongedaan had kunnen maken.

Conclusie

WinAero Tweak is een handige tool voor wie snel een reeks tweaks in Windows 7 of hoger wil uitvoeren. Alles gebeurt vanuit een vriendelijke grafische interface, maar wie liever zelf de handen uit de mouwen steekt vindt de nodige stap-voor-stap instructies.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Overzichtelijke interface

Groot aantal tweaks (80+)

Detailinformatie voor handmatige tweaks

Minpunten

Lastig te vinden downloadlink

Geen overzicht of ‘undo’-lijst van doorgevoerde wijzigingen

Conclusie

WinAero Tweaker 0.6.0.6 ----------------------- **Taal** Engels **OS** Windows 7/8/10 **Website** [www.winaero.com](http://winaero.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000