WhatsApp beveiligen met vingerafdruk doe je zo

© CIDimport

WhatsApp beveiligen met vingerafdruk doe je zo

Geplaatst: 1 november 2019 - 07:45

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:56

Redactie

WhatsApp is voortaan te beveiligen met een vingerafdruk. Op die manier houd je de inhoud van berichten privé. Hoe je een en ander instelt, komt in dit artikel aan bod.

Sinds augustus bestaat de optie voor het beveiligen van WhatsApp met je vingerafdruk al. Je moest daarvoor alleen wel bètatester van de app zijn. Nu volstaat het om de nieuwste versie van de reguliere app te draaien. Je kunt WhatsApp eventueel via de Play Store handmatig updaten, maar in principe wordt de update automatisch geïnstalleerd. 

Vingerafdruk instellen 

Open WhatsApp en tik rechts bovenin op de drie bolletjes. Een menuutje klapt uit. Tik onderaan op Instellingen, gevolgd door Account, Privacy. De onderste optie in dit menu - mogelijk moet je een stukje scrollen - is Vingerafdrukvergrendeling. Standaard is deze Uitgeschakeld.

Duik dit menu in en zet het schuifje aan achter Ontgrendelen met vingerafdruk. Houd daarna je duim op de fysieke scanner van je telefoon, zoals je vermoedelijk ook je toestel normaliter ontgrendeld. Op zich ben je nu klaar, maar er komen ook wat opties bij.

© CIDimport

Zo is in te stellen hoe vaak je wil dat om een vingerafdruk wordt gevraagd. Om de minuut, om het half uur of zelfs iedere keer dat WhatsApp opent. Zet je daarnaast het schuifje uit achter Inhoud tonen in meldingen, dan worden notificaties op het homescherm geanonimiseerd.

Tweestapsverificatie

Wil je de app nog verder dichttimmeren voor onbevoegden, dan kun je tweestapsverificatie voor WhatsApp instellen. Dat ken je waarschijnlijk wel van e-mailaccounts en dergelijke. Toegang is dan alleen te verkrijgen na het invoeren van een extra pincode.

Je vindt de optie onder Instellingen, Account, Verificatie in twee stappen. Wil je meer weten, dan verwijzen we je graag door naar het volgende artikel: Beveilig WhatsApp met tweestapsverificatie.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000