© PXimport

Werken met iOS Office 700

Geplaatst: 13 juni 2019 - 06:46

Aangepast: 14 december 2022 - 11:15

Ronald Smit

Office 700 is een volledige versie van Open Office, waardoor je op je iPad serieus aan de slag kunt met deze suite. En het werkt verrassend prettig!

De iPad wordt steeds meer een soort van laptop. Zeker als je er een Bluetooth toetsenbord (of via een adapter desnoods een bedraad exemplaar) op aansluit ontstaat een capabel geheel. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan steeds meer apps van desktop-kwaliteit die voor iOS worden uitgebracht. Ook iOS zelf gaat op de schop, vanaf september kun je in de nieuwste versie allerlei extraatjes verwachten die precies het meer serieuze gebruik van het apparaat ondersteunen. Het speciaal voor de tablet ontwikkelde iPadOS - een variant op iOS - beschikt zelfs over muisondersteuning. Een optie die prima van pas kan komen bij de app Office 700. Daar waar Microsoft ervoor kiest om nog altijd een geknepen versie van z'n Office-producten voor iOS uit te brengen (zonder ondersteuning van iets basaals als in een document geïntegreerde sjablonen) pakt Office 700 groots uit. Het betreft hier namelijk een volledige versie van Open Office, waarvan de gebruikersinterface een beetje is aangepast voor de iPad. Na het starten van de app kies je uit een van de drie onderdelen Tekstdocument, Werkblad (de spreadsheet) of Presentatie. Ook tref je op het startscherm een link naar sjablonen aan, altijd praktisch. Hoe dan ook, start je bijvoorbeeld Tekstdocument, dan kun je direct aan het tikken slaan. Om de knoppenbalken op te roepen tik je op een van de knopjes onder in beeld. Je ziet nu de bekende knoppen uit de dekstop-versie van Open Office. We hadden liefst wat meer (en dan maar kleinere) tekst bij de knoppen gezien, maar de maker heeft een eigen oplossing gekozen. Er is namelijk een geïntegreerde trackpad die een muiscursor kan besturen. En door je muispijl even stil te houden boven een knop verschijnt de omschrijving. De trackpad activeer je middels een klik op de muisknop rechtsboven.

In Office 700 is ook een virtuele trackpad aanwezig

© PXimport

Toetsenbord

Om echt prettig te werken met Office 700 sluit je het best een Bluetooth toetsenbord aan. Daarmee ontsluit je sowieso het meer productieve aspect van je iPad volledig. Voor even een snelle tekst onderweg tikken (of een spreadsheet bewerken annex een presentatie maken) volstaat ook het geïntegreerde schermtoetsenbord. Dat activeer je middels de toetsenbordknop rechtsboven. Gebruik je een compact Bluetooth-toetsenbord, dan ontbreekt vaak een numeriek deel. Ook daar is aan gedacht: klik maar eens op het knopje direct links van de muisknop. Je ziet dan een compact numeriek toetsenbord in beeld verschijnen. Je kunt dit - net als het trackpad-venstertje - naar elke gewenste plek op je scherm slepen. De drie apps samen vormen een serieus stuk Office-gereedschap. Je betaalt er slechts €4,49 voor, dus daar hoef je het alvast niet om te laten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000