Wees gegroet! Zo maak je meerdere handtekeningen in Gmail

Wees gegroet! Zo maak je meerdere handtekeningen in Gmail

Geplaatst: 19 mei 2024 - 07:27

Dirk Schoofs

Veel mensen gebruiken hetzelfde e-mailaccount voor meerdere doeleinden. Uiteraard wil je een professioneel bericht niet afsluiten met dezelfde e-mailhandtekening als degene die je gebruikt voor een persoonlijk mailtje. Met een paar eenvoudige stappen maak je meerdere Gmail-handtekeningen.

Stap 1: Nieuwe handtekening

Eerst moet je vanaf de hoofdpagina naar de instellingen voor de handtekeningen in de Gmail-website gaan. Klik daarom op het tandwieltje rechtsboven en kies daarna Alle instellingen bekijken. Daarna scrol je in het tabblad Algemeen naar beneden tot de sectie Handtekening en selecteer je Nieuwe maken. Je geeft de nieuwe handtekening een naam zodat je deze kunt onderscheiden van andere handtekeningen. Klik op Maken. Typ je handtekening in het tekstvak, waarbij je ook een hyperlink en zelfs een afbeelding toe kunt voegen. Je kunt zelfs een HTML-e-mailhandtekening kopiëren en plakken. Herhaal deze stappen om nog een nieuwe handtekening te maken. De eerste handtekening is de standaardhandtekening. Als je klaar bent, klik je onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Wees gegroet! Zo maak je meerdere handtekeningen in Gmail-Mggk709MQX2N1--zo_u0_A

We hebben twee handtekeningen gemaakt.

De mooiste handtekeningen ...

maak je met een vulpen

Stap 2: Handtekening kiezen

Wanneer je verschillende handtekeningen hebt samengesteld, kun je telkens wanneer je een nieuw bericht opstelt eenvoudig schakelen tussen de beschikbare e-mailhandtekeningen. Begin met het opstellen van een nieuw bericht in Gmail. Voordat je het bericht verzendt, klik je op de knop Handtekening. Dat is het pictogram met de pen onderaan het scherm. Vervolgens kun je de gewenste handtekening uit het lijstje selecteren. Daarna klik je op Verzenden.

Wees gegroet! Zo maak je meerdere handtekeningen in Gmail-EPsLu-mWQSSbcqu_IEcsnQ

Bij het opstellen selecteer je de handtekening die je nodig hebt.

Lees ook: Werk slimmer, niet harder: zo bespaar je kostbare tijd met Gmail-sjablonen

Stap 3: Mobiele versie

Helaas biedt de mobiele app van Gmail veel minder mogelijkheden voor een aangepaste handtekening dan de webversie. In de app moet je in het menu, het pictogram met de drie streepjes, naar Instellingen gaan. Scrol tot je bij de groep Opstellen en antwoorden komt waar je Instellingen voor handtekening kunt openen. De mobiele versie heeft zijn eigen e-mailhandtekening en neemt dus geen handtekeningen van de webversie over. Standaard staat daar ‘Verzonden via Gmail Mobile van (je naam)’. Je kunt deze tekst wel aanpassen. Het is in de mobiele Gmail evenmin mogelijk om meerdere handtekeningen toe te voegen, of te schakelen tussen verschillende handtekeningen. Uiteraard moet je wel de schakelaar bij Handtekening voor mobiel aanzetten.

Wees gegroet! Zo maak je meerdere handtekeningen in Gmail-HEMsQK2MT96_pIptvYQtbw

In de groep Opstellen en antwoorden kun je de instellingen voor de mobiele handtekening openen.

0

Powered by

logo
Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten