Watermerk je foto’s met iWatermark+

© PXimport

Watermerk je foto’s met iWatermark+

Geplaatst: 13 mei 2020 - 09:01

Aangepast: 25 november 2022 - 10:22

Ronald Smit

Om te voorkomen dat anderen jouw foto’s van social media jatten en er zelf mee aan de haal gaan, kun je ze voorzien van een watermerk. iWatermark+ maakt dat makkelijk. Beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Met de app iWatermark+ voeg je razendsnel een of meerdere watermerken toe aan een foto. Dat kunnen zichtbare exemplaren zijn, maar ook een onzichtbaar exemplaar. Die laatste variant is zelfs met een wachtwoord te beveiligen. Zo kun je altijd bewijzen dat een foto van jou is. De app werkt simpel, maar biedt heel veel mogelijkheden, waaronder batch-watermerken. In dit voorbeeld voegen we een zichtbaar watermerk, een signature en een onzichtbaar watermerk toe. Je kunt uiteraard zelf beslissen of je ook een mix van drie wilt gebruiken of simpelweg één exemplaar gebruikt.

Start de app iWatermark+ - die overigens maar een paar euro kost - en tik vervolgens op de knop linksonder in beeld om een afbeelding toe te voegen. In dit artikel gebruiken we de iPadOS / iOS-versie, de Android-versie zal min of meer hetzelfde werken. Is je foto eenmaal geopend, dan tik je op de stempelknop. In het daarop geopende menu kies je bijvoorbeeld een van de voorgebakken watermerken.

Om dit zo subtiel mogelijk aan te brengen - de foto moet immers ook nog aardig zijn om te bekijken - kies je als kleur het best voor lichtgrijs. Aanpassen van de kleur doe je door achter een gekozen ‘stempel’ (wij kozen voor het exemplaar Photo copyright) op de regelaars te tikken. Je kunt nu allerlei zaken naar wens instellen. Het mooist oogt de al genoemde lichtgrijze kleur gekoppeld aan een zo hoog mogelijke transparantie (ofwel: schuif de regelaar achter Opacity zo veel als mogelijk naar links. Tik op Done. Je kunt het watermerk naar elke gewenste positie in beeld slepen.

Om een signature toe te voegen met je naam of andere gegevens, tik je op de regelaar achter de A-knop. Ook nu kun je weer allerlei zaken finetunen, maak er gebruik van. Na een klik op Done sleep je de tekst naar een mooie plek.

Verborgen watermerk

Met iWatermark+ kun je zoals beloofd ook een verborgen watermerk toevoegen. Klik daarvoor achter de knop met de zonnebril op de schuifregelaars. Vul een gewenste tekst in en eventueel ook een wachtwoord. Klik op Done. Om de gewatermerkte foto vervolgens te exporteren tik je rechtsonder op de export-knop (naast het vraagteken). Bewaar de foto op bijvoorbeeld de filmrol van je apparaat. Als je de foto nu upload naar je website of social media-pagina is deze voorzien van zowel zichtbare als onzichtbare watermerken. En dat maakt het plaatje ineens een heel stuk minder aantrekkelijk voor digidiefjes!

De verborgen copyright-gegevens maken het voor kwaadwillenden extra moeilijk om een slaatje te slaan uit jouw plaatjes.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000