Volledige cd kopiëren met Omid Soft Homa Imager

© PXimport

Volledige cd kopiëren met Omid Soft Homa Imager

Geplaatst: 5 mei 2022 - 04:59

Aangepast: 14 december 2022 - 09:58

Dirk Schoofs

De toekomst van de cd, dvd of blu-ray ziet er niet rooskleurig uit. De elektromechaniek van de bewuste drives is behoorlijk foutgevoelig. Bovendien wordt de werking van optische schijven vaak verstoord door krassen, vette vingers en stof. Wil je op een veilige manier een cd kopiëren, dan maak je een virtuele schijfkopie.

Als je op het bestand setup.exe van OMID SOFT Homa Imager hebt geklikt, start deze freeware zo snel op dat het (onterecht) lijkt alsof het om een draagbaar programma gaat, eentje waarvoor er geen installatie vereist is. Na het openen zie je een duidelijk overzicht van alle functies.

Virtuele schijf

De tool maakt een identieke kopie van een schijf, die je vervolgens bijvoorbeeld op een usb-stick plaatst of op een harde schijf. Vandaar kun je het image mounten, waardoor dat beschikbaar wordt als een virtuele ODD (optische diskdrive). Die kun je vervolgens gebruiken als een echte schijf.

In het startvenster van Homa Imager vind je de tools om een nieuw image te maken van de schijf die je in het optische station hebt geplaatst. Je hebt daarbij de keuze tussen opslaan als iso- of bin-bestand. Je kunt ook informatie lezen over de schijf in het station, de mogelijkheden van het optische schijfstation bekijken, de schijfgegevens controleren en de regiocode aanpassen.

© PXimport

Branden

Zelfs het branden van een schijfkopie verloopt eenvoudig met Homa Imager. Met Burn Image kom je in een klein venster waar je eerst het optische station en het eerder gemaakte image selecteert, om die daarna op een fysieke schijf te branden. Hierbij beschik je over een aantal basisopties om bijvoorbeeld een herschrijfbare schijf eerst te wissen of om de schijf uit te werpen wanneer die klaar is. Om het brandproces te beschermen, schakel je het best buffer underrun-bescherming in. En op het einde kun je verifiëren of het resultaat, een identieke kopie, geslaagd is.

Conclusie

Homa Imager is krachtige, maar lichtgewicht imaging-software die simpelweg doet wat er gevraagd wordt, zonder allerlei componenten in het systeem achter te laten. Vaak zijn vergelijkbare producten veeleisender en vertragen ze de werking van een consumentencomputer. Dat is dus bij deze tool niet het geval.

© PXimport

8,0

ONS OORDEEL

OMID SOFT Homa Imager 15.8

Pluspunten

Snel

Laat geen componenten achter in het systeem

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Geen mogelijkheid voor image-versleuteling

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows **Website** ...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000