Videobellen nu mogelijk in Slack

© CIDimport

Videobellen nu mogelijk in Slack

Geplaatst: 14 december 2016 - 07:16

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:32

Redactie

Slack heeft een functie aan de toch al niet kleine verzameling toegevoegd waarmee gebruikers met collega's kunnen videobellen. De productiviteitsapp biedt zowel één-op-één-bellen als groepsgesprekken aan in de Mac- en Windows-versies van het programma.

Gratis gebruikers kunnen alleen gebruikmaken van één-op-één-gesprekken, gebruikers met een betaald abonnement kunnen ook conference calls met maximaal 15 personen houden. De functie komt een krap halfjaar nadat Slack ook audiobellen ging aanbieden. 

Als Slack-gebruikers nu een gesprek met een van hun mede-Slackers aanknopen, staat bovenin het gespreksvenster een icoontje van een telefoon. Klik erop en een audiogesprek wordt automatisch gestart, zoals in het afgelopen halfjaar ook gebeurde. Als je pc echter een webcam heeft, krijg je tijdens de audiocall een icoontje van een camera te zien. Op die manier kun je vanaf nu dus ook videobellen. 

Bang voor Microsoft

Slack probeert zich steeds meer te profileren als een volledig productiviteitspakket voor op de werkvloer. Het bedrijf biedt al langer chatmogelijkheden, groepsgesprekken en gedeelde documenten, met daarbij leuke nevenfuncties als een chatbot en het tonen van grappige bewegende GIF-plaatjes. Desalniettemin is Slack huiverig voor grotere bedrijven als Microsoft, zo blijkt wel uit de open brief die Slack stuurde waarin het Microsoft succes wenste met de nieuwe bedrijfsgerichte chat-app Teams. 

Voorlopig is de functie alleen beschikbaar in de Mac- en Windows-versies van Slack. Of de mobiele apps binnenkort ook de mogelijkheid krijgen om te videobellen, is nog even afwachten. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000