De 5 grootste verbeteringen van de LinkedIn-applicatie

© PXimport

De 5 grootste verbeteringen van de LinkedIn-applicatie

Geplaatst: 2 december 2015 - 11:52

Aangepast: 14 december 2022 - 12:14

Redactie ID.nl

Enkele weken geleden kondigde CEO Jeff Weiner aan dat de LinkedIn-applicatie voor iOS en Android vernieuwd zou worden. Inmiddels staat de nieuwe versie online en kan iedereen de applicatie updaten via de Play Store of App Store. Hier de vijf grootste verbeteringen in de applicatie van LinkedIn.

Schoner en sneller

Volgens de CEO is de vernieuwde applicatie 400% sneller dan zijn voorganger. Het daadwerkelijke verschil kunnen we moeilijk vaststellen, maar de nieuwe LinkedIn is duidelijk veel sneller. Naast een snellere app is het ook een mooiere app geworden, veel onnodige iconen zijn opgeruimd waardoor het interieur veel schoner aanvoelt en makkelijker is in de omgang.

© PXimport

Ik

Het nieuwe notificatiecentrum is ook niet onbelangrijk. Hier toont LinkedIn hoe vaak je profiel is bekeken en wie je noemt of je content bekijkt. LinkedIn heeft grote plannen met het Ik-tabblad. Weinier gaf al aan dat je met Ik je gehele professionele leven kunt managen, door zaken als werkcorrespondentie en andere software. Naast notificaties kun je hier ook je profiel aanpassen.

© PXimport

Berichten

Weiner zei het al tijdens de preview van de update: "De inbox is uit en chatten is in". De vernieuwde app heeft daardoor het berichtencentrum geoptimaliseerd voor persoonlijke berichten en doet sterk denken aan de lay-out van WhatsApp en Messenger. Je kunt documenten als bijlagen toevoegen en de chat-functie voelt veel ruimer dan vorige versies.

© PXimport

LinkedIn Groepen

Voorheen was er een aparte applicatie voor iOS om te chatten met LinkedIn Groepen. Nu is deze functie geïmplementeerd in het berichtencentrum van de nieuwe app. Superhandig natuurlijk!

© PXimport

Twee 'tijdlijnen'

Gebruikers kunnen op LinkedIn berichten plaatsen en artikelen delen. Bij 'Home' zie je de berichten van iedereen die je volgt. Onder het kopje 'Mijn netwerk' zie je werkgerelateerde updates van je connecties. Naast updates vind je hier ook personen die je misschien kent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten