Top 5: Google zoekopdrachten op techgebied 2019

© CIDimport

Top 5: Google zoekopdrachten op techgebied 2019

Geplaatst: 24 december 2019 - 08:37

Aangepast: 14 december 2022 - 11:07

Roel Stortelder

Altijd al willen weten waar andere techliefhebbers naar zoeken? Via Google Trends is het mogelijk om te zien waar de rest van de wereld in geïnteresseerd is. Het bedrijf heeft voor dit jaar hun statistieken geüpdate met een aantal zeer interessante resultaten. Vandaag bespreken we de top-5 Google searches van 2019 op het gebied van elektronica en technologie.

“Google”

In veel categorieën zoals computers en elektronica staat “Google” ruimschoots bovenaan. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd, maar er zijn nog altijd veel mensen die niet door hebben dat de adresbalk in veel gevallen tegenwoordig ook Google-search functionaliteit heeft. “www.google.com” wordt in de statistieken vervolgens netjes bij de zoekopdrachten naar “google” geteld. Of dat de enige reden is, weet waarschijnlijk alleen Google.

“Samsung” versus “Apple”

Normaal gesproken wordt er veelvuldig gezocht naar “Apple”, maar dit jaar is het merk ingehaald door Samsung. Waarom precies is niet duidelijk, al komen ook de termen “Galaxy” en “A50” veelvuldig voor. Daarnaast zullen de populaire QLED-televisies en de controversiële Samsung Galaxy Fold ook een rol hebben gespeeld. De Samsung Galaxy Fold was namelijk de eerste populaire opvouwbare smartphone, maar de lancering verliep alles behalve soepel. Toch doet Apple het dit jaar ook niet slecht en vinden we ze op de vijfde plaats in de categorie computers en elektronica.

“Java”

Kijken we naar de categorie wetenschap, dan zien we de populariteit van de programmeertaal java. Met een populariteitsindex van 100 staat java ruimschoots op nummer 1. Niet gek ook, want een enorm groot deel van alle applicaties en systemen worden gebouwd op dit veelzijdige script. Het script werkt namelijk op vrijwel elk systeem van Android telefoons tot supercomputers, ook al is het niet altijd de geschikte optie voor de beste optimalisatie.

Javascript, de variant van die alleen werkt binnen een HTML-document, doet het overigens ook erg goed. Die vinden we op positie 6.

© PXimport

“iphone”

In de categorie Internet en Telecom zien we dat Samsung het moet hebben van meer dan alleen hun telefoons, want “iphone” blinkt hier uit op de derde positie, na “google” en “mail”. Voornamelijk halverwege september groeide de interesse in de iphone enorm. Dat is niet geheel toevallig het moment waarop Apple de nieuwe iPhones introduceerde. De iPhone 11, iPhone XR en iPhone XS zijn de meest gezochte modellen van dit jaar.

“Whatsapp”

Bij Internet en Telecom vinden we ook de chatapp Whatsapp terug. Deze ontzettend populaire app zal dit jaar niet alleen veel gezocht zijn om te downloaden of gebruikt te maken van web.whatsapp, de applicatie kwam dit jaar ook geregeld in het nieuws.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000