Stellar Data Recovery - Hulp bij overleden schijven

© PXimport

Stellar Data Recovery - Hulp bij overleden schijven

Software

Geplaatst: 1 augustus 2017 - 09:19

Aangepast: 10 januari 2023 - 04:40

Jochem de Goede

Hopelijk heb je het nooit nodig, maar toch is het beter om goed voorbereid te zijn dan te wachten tot het kwaad is geschied: dataherstelsoftware. Stellar komt met een nieuwe versie van zijn Stellar Data Recovery Data Recovery-software, versie 7.

Stellar Data Recovery is betaalde software om je gegevens mee terug te halen. Je kunt overigens met deze nieuwe versie tot 1 GB gratis terughalen, een welkome verbetering. Zo kun je je belangrijke documentjes vast redden en inzien wat er allemaal op te vissen valt, voordat je (eventueel) de knip trekt.

Werking

Het programma bestaat in principe uit twee eenvoudige stappen: wat ben je kwijtgeraakt en waar is dat gebeurd. Daarna gaat Stellar aan de slag om het voor je te zoeken. Het eerste wat opvalt is de gebruiksvriendelijke interface, wat het programma voor iedereen erg handig maakt. Je kiest simpelweg welk type bestanden je wilt terughalen en waarvandaan dat moet gebeuren, waarna Stellar aan de slag gaat met het zoeken. Je ziet naderhand in een overzichtelijk scherm terug wat er allemaal gevonden is. Ben je niet tevreden, dan voer je een diepe scan uit.

© PXimport

Olifant

Dan de olifant in de kamer, de grote hamvraag: hoe verhoudt het zich tot het bekende gratis programma Recuva? De Home-versie heeft geen extra’s ten opzichte van Recuva en kost 69 euro. De Pro-versie heeft wat geavanceerdere hulpprogramma’s. Zo kun je met die versie ook smart-gegevens uitlezen van je schijven en kun je een schijfimage en een boot-dvd maken om je schijfimage te herstellen. Verder doen ze hetzelfde. Bij Stellar heb je de optie om via de instellingen dieper te graven in welke bestandstypen gevonden moeten worden, wat het scannen versnelt. Bij Recuva is die optie er niet. Wat betreft het terugvinden van bestanden vond in onze test Stellar er zo’n drieduizend meer dan Recuva. De scantijden waren ook snel. Recuva geeft wel in de lijst aan wat de kwaliteit is van het gevonden bestand en daarmee hoe groot de kans is dat het teruggehaald kan worden, Stellar doet dat niet.

Conclusie

Stellar Data Recovery is een gebruiksvriendelijk pakket om je data te herstellen. Hoewel er wel een gratis versie is, kan die maar tot 1 GB aan bestanden herstellen. Dat maakt dit programma vooral nuttig als laatste strohalm, als je met andere (gratis) dataherstelprogramma’s geen succes hebt geboekt.

© PXimport

7,0

ONS OORDEEL

Stellar Data Recovery

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Vind meer dan Recuva

Snelle scan

Minpunten

Duur

Weinig extra’s t.o.v. gratis tools

Conclusie

**Prijs** € 69,- (Home), € 99,- (Pro) **Taal** Engels **OS** Windows XP, Vista, 7, 8, 10 **Website** [www.stellar.nl](http://www.stellar.nl/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000