Snel meer opties voor uitstellen Windows 10-updates

© CIDimport

Snel meer opties voor uitstellen Windows 10-updates

Software

Geplaatst: 5 april 2019 - 10:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:37

Redactie

Windows 10-updates zijn nogal opdringerig en komen zelden gelegen. Des te vervelender is het dat je weinig controle hebt over de installatie ervan. Daarover hoor je vaak terecht klachten, en Microsoft luistert nu eindelijk mee. Vanaf mei heb je meer opties om updates uit te stellen. Een flinke poos ook.

Voor de beveiligingsupdates die met enige regelmaat worden uitgebracht, geldt straks dat je de installatie ervan tot maximaal 35 dagen opzij schuiven. Om de zeven dagen krijg je wel de vraag of je de update toch wilt uitvoeren, wat je dus tot vijf keer toe weg kunt klikken. Vooral Windows 10 Home-gebruikers hebben hier baat bij, want deze optie bestond bijvoorbeeld al in de Pro-editie van Windows 10.

Voor de grote updates die Microsoft tweejaarlijks beschikbaar stelt en die nieuwe functies aan het besturingssysteem toevoegen, geldt bovendien dat je deze behoorlijk lang kunt uitstellen. Tot aan het moment dat Microsoft voor een bepaalde Windows 10-versie geen security-updates meer uitbrengt. Dan dwingt het bedrijf je alsnog je systeem up-to-date te brengen.

Levenscyclus

Neem bijvoorbeeld de huidige Windows-versie, versie 1809 (van november 2018). In mei komt er een nieuwe onderdelenupdate voor Windows 10 uit. Maar die hoef je pas uiterlijk 12 mei 2020 te installeren, dan loopt namelijk de levenscyclus van die specifieke Windows-build af. Een prettige gedachte nadat de vorige update er een behoorlijk rommeltje van maakte.

Daarnaast wordt de gebruikstijden-optie aangepast. Standaard worden er tussen 8 en 5 geen updates geïnstalleerd. Maar veel mensen zitten juist 's avonds achter hun (eigen) pc. Straks kan het systeem leren wanneer je daadwerkelijk van de computer gebruikmaakt, om zo installatietijden op maat aan te bieden. Wil je dit niet, dan laat je deze functie uit.

Langer testen

Microsoft neemt nog een extra maatregel om ervoor te zorgen dat Windows-updates vaker goed gaan, door ze langer te testen onder Windows Insiders. Op die manier is er meer tijd om eventuele problemen op te sporen en deze tijdig te verhelpen. Eind mei staat Windows-versie 1903 op het programma. Die je dus niet gelijk hoeft te installeren. Lees hier meer over de nieuwe functies.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000