Snel een foto naar wens aanpassen met Fotoaanpassen.nl

© PXimport

Snel een foto naar wens aanpassen met Fotoaanpassen.nl

Software

Geplaatst: 23 februari 2020 - 15:03

Aangepast: 14 december 2022 - 11:05

Laura Jenny

Soms denken mensen dat ze PhotoShop nodig hebben zodra er ook maar iets aan een afbeelding moet worden aangepast. Gelukkig is dat niet het geval. Er zijn veel online tools en websites om je te helpen, zonder dat je daarbij iets hoeft te installeren op je computer, laat staan een dure licentie af te nemen. Een voorbeeld hiervan is Fotoaanpassen.nl, dat vorig jaar een flinke restyle heeft gehad en daardoor aanzienlijk beter is geworden.

De afmetingen van een foto aanpassen

Het fijne aan Fotoaanpassen.nl is dat je meteen in je browser een foto kunt uploaden en de afmetingen kunt aanpassen op de pixel nauwkeurig. Het maakt niet uit hoe groot je foto is, hoewel de website wel sneller werkt met iets kleinere foto’s. Bovendien geeft hij zelf ook aan wanneer je uploadt dat je het bestand misschien iets kleiner wil maken, zodat je het op een overzichtelijke manier kunt bewerken. Wil je alleen de afmetingen van een foto aanpassen, dan hoef je alleen de volgende stappen te nemen:

  • Ga naar fotoaanpassen.nl

  • Klik op Bestand / Open

  • Selecteer op je computer het bestand dat je wil bewerken

  • Dan ga je naar Basis / Snijden

  • Vervolgens krijg je de optie om het aantal pixels te selecteren en kun je het selectie vierkant op de afbeelding zo slepen dat hij precies knipt wat jij weggeknipt wilt hebben

  • Is je foto te groot en knip je dan te veel weg? Ga dan via Basis eerst naar Verkleinen en pas de grootte van de afbeelding aan door de pixels in de breedte of de hoogte te kiezen

  • Is je afbeelding naar wens, ga dan naar Bestand/ Bewaar foto en je kunt de afbeelding weer opslaan op je pc zoals jij het wil

© PXimport

Een foto in een kleiner bestandsformaat opslaan voor je website

Wil je dat die foto niet als vrij grote .png wordt opgeslagen maar liever als een kleiner bestand voor je website? Ga dan naar Bewaar foto als… Hier kun je alvast een naam voor het bestand intikken, maar ook de belangrijke selectie maken wat het voor bestandsvorm moet zijn. Kies als je een plaatje klein wilt opslaan voor je website voor .jpg en klik op Bewaar foto. Vervolgens krijg je de optie om de kwaliteit van de foto iets aan te passen via een schuifje. Vaak als je dit overslaat en de foto meteen opslaat dan is hij al wel redelijk klein, maar mocht hij alsnog te groot zijn qua formaat dan kun je er altijd voor kiezen om het schuifje iets naar links te slepen. Je ziet meteen in hoeverre de kwaliteit van de foto achteruit gaat.

© PXimport

Een foto van een filter voorzien

Een filter op een foto zetten, dat is echt niet alleen iets dat met Photoshop of Instagram kan. Ook op Fotoaanpassen.nl zijn er genoeg filters te kiezen. Of je nu voor een extreem Warhol-effect wilt gaan of slechts de foto in zwart-wit wil tonen. Ga hiervoor naar Filters en je krijgt vanzelf een minivoorbeeld van wat je van een filter kunt verwachten. Je hoeft het filter alleen aan te klikken en deze wordt vanzelf toegepast op je afbeelding. Vind je het toch niets? Dan kun je met een druk op de knop een ander filter kiezen. Wil je een foto snel wat mooier maken, dan raden we je aan links te kiezen voor autocorrect of autocorrect 2.

© PXimport

Een snorretje op een foto tekenen

Wil je een grappige afbeelding maken voor een collega die zoveel jaar in dienst is, of wil je je beste vriend pesten door zijn vriendin een snor te geven op een innige foto die hij deelde op Facebook? Het kan met Fotoaanpassen. Je hoeft hiervoor alleen bovenin naar Teken en dan Vrij tekenen te gaan om van een Paint-achtige stift te worden voorzien waarmee je direct op je afbeelding kunt tekenen. Het kost wel wat oefening om deze met een muis(pad) te besturen. Je kunt in de Vrij tekenen-optie zelf kiezen hoe dik je stift moet zijn. Wil je er echt een dolle boel van maken, dan kun je bij Teken ook kiezen voor Afbeelding. Je krijgt dan de keuze uit allerlei grappige stempels die je op je afbeelding kunt plaatsen.

Natuurlijk kan er met een professioneel fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop veel meer, maar zeker als je alleen wat simpele bewerkingen wilt doen, dan zal je merken dat Fotoaanpassen je een heel eind brengt. Bovendien kost het veel minder tijd om het op te starten en kun je het benaderen van allerlei apparaten. Veel plezier met foto’s bewerken!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000