Sms'en is ouderwets, gezien de opmars WhatsApp voor iOS en Android. Met mobiel bellen gaat het langzaam diezelfde kant op, zeker nu een nieuwe lichting voip-apps goedkoop bellen nog laagdrempeliger maakt. We bespreken 8 voip-apps, met vandaag: Skype.

Skype, recent door Microsoft ingelijfd, heeft de bekendste voip-toepassing. Skype wordt vooral vanaf computers gebruikt, zelfs door opa en oma met webcam. Dankzij de Skype-app kun je zonder computer toch 'skypen' met deze grote groep gebruikers, zowel via 3G als wifi. Op de iPhone 4 kan dat in beide gevallen zelfs met video, ook met Skype-gebruikers op een gewone computer.

Skype heeft als belangrijk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Viber dat je voordelig naar gewone telefoonnummers kunt bellen dankzij SkypeOut, al zijn de tarieven wat hoger dan bij de concurrenten. De gesprekskwaliteit is goed, maar er is minimaal 30 kbit/s aan bandbreedte nodig en bij voorkeur 100 kbit/s. Je kunt altijd even de verbinding testen met een testgesprek naar echo123. Enkele providers (waaronder Vodafone in Nederland) blokkeren Skype op hun mobiele netwerk.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • grote gebruikersgroep

  • bellen naar gewone nummers

  • video alleen met iPhone-versie

Skype gooit als oudgediende hoge ogen, vooral door zijn grote gebruikersgroep. Jammer genoeg is video alleen mogelijk met de iPhone-versie.Besturingssysteem (minimaal benodigd)Symbian
Android
iOS

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000