Folders Popup - Supersnel naar je favoriete mappen

© PXimport

Folders Popup - Supersnel naar je favoriete mappen

Geplaatst: 5 mei 2014 - 09:12

Aangepast: 24 november 2022 - 10:39

Ignace de Groot

Je hebt al je gegevens in een geordende mappenstructuur ondergebracht. Handig voor het overzicht, maar minder leuk wanneer je snel een diep geneste map wilt bereiken. Folders Popup voorkomt heel wat muisgeklik en ergernis door je op elk moment een snelmenu met je favoriete mappen te laten oproepen.

Folders Popup bestaat uit twee uitvoerbare bestanden, een voor Windows 32 bit en een voor Windows 64 bit. Mocht je zelf niet goed weten met welke Windows-variant je precies werkt: de combinatie Windows-toets+Pause maakt je dat wel duidelijk.

Zodra je het programma hebt opgestart, verschijnt het bijhorende pictogram in het Windows-systeemvak.

Dat betekent meteen dat het programma op de achtergrond actief is. Immers, wanneer je vanuit een willekeurig Verkenner-venster de combinatie Windows-toets+K intikt of de middelste muisknop (wieltje) indrukt, dan krijg je een klein pop-upvenster te zien. Dat doet dienst als een snelmenu waarin al een paar snelkoppelingen zijn opgenomen naar populaire mappen als de rootmap, Windows en Program Files, evenals naar enkele speciale locaties als het Bureaublad, de Prullenbak en het Configuratiescherm. In ditzelfde venster tref je echter ook de optie Add This Folder aan waarmee je de huidige map aan dat snelmenu kunt toevoegen.

 

© PXimport

Het snelmenu: minimalistisch, maar hoeft het veel meer te zijn?

Aanpassingen

Je hoeft overigens niet noodzakelijk de map die je aan dit snelmenu wilt toevoegen al open te hebben. In dit menu tref je namelijk ook de optie Folders Popup Settings aan waarmee je willekeurige mappen kunt toevoegen, maar net zo goed ook mappen in het snelmenu naar onderen of boven kunt verplaatsen of weer kunt verwijderen.

Hier vind je bovendien het paneel Supported dialog boxes. Het is de bedoeling dat je in dit paneel de namen invult van dialoogvensters van waaruit je dit snelmenu ook toegankelijk wil maken. Stel dat je dat wil voor het dialoogvenster Opslaan als (in een programma als Word bijvoorbeeld), dan volstaat het in dit paneel Opslaan of Opslaan als toe te voegen.

 

© PXimport

Een eenvoudige mappenbeheer met enkele extra instellingsmogelijkheden.

Via de Options-knop bereik je nog een paar andere interessante opties van Folders Popup. Zo is het mogelijk de standaard toets- of muisknopcombinatie van Folders Popup te wijzigen, aan te geven of de tool al dan niet automatisch met Windows moet opstarten en of je de speciale locaties (zie boven) in het snelmenu wilt opgenomen zien.

Kortom, voor wie vaak diep geneste mappen of andere locaties snel wil bereiken, is Folders Popup best wel een handige oplossing.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Draagbaar

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Geen aanpassingen aan uiterlijk

Conclusie

Folders Popup 1.4.2.0 --------------------- **Taal:** Engels **OS:** Windows XP/Vista/7/8 **Meer info:** [Website](http://ct.link.idg.nl/fop)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000