Postkaarten ontwerpen en versturen

© CIDimport

Postkaarten ontwerpen en versturen

Geplaatst: 26 oktober 2011 - 12:46

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Apple breidt gestaag haar aangeboden diensten uit. Waar voor de Mac sinds iLife 11 de optie aanwezig is om fotoalbums te maken en te laten bezorgen is er nu een gratis app voor iOS 5, genaamd Cards, om postkaarten te ontwerpen en versturen.

Wat je kunt verwachten van deze app is een zestal stijlen, waaronder "Feestdag", "Verjaardag" en "Reizen", die je vervolgens zelf invulling kunt geven. Vaak bestaat het sjabloon uit een grote foto met al dan niet daaromheen een kader en/of een versierd tekstvak. De tekst op en in de kaart kan natuurlijk worden aangepast en er kan een eigen foto ingeladen of ter plekke gemaakt worden. De stijl van alle kaarten is vrij eenvoudig, maar wel stijlvol, zoals je van een Apple-product verwacht. De kaarten worden met reliëf gedrukt op dik papier van hoge kwaliteit en de gebruikte lettertypes zijn fraai als altijd, maar na keuze van de kaart niet verder instelbaar.

De interface van Cards is clean en werkt alleen in landscape-modus. De voorbeeldkaarten worden hierbij duidelijk weergegeven. Een misser is dat de gebruiksinstructies pas te vinden zijn nadat je je eerste kaart hebt ontworpen. Deze staan namelijk verstopt achter een knop "Bewaarde kaarten", welke bij eerste gebruik onzichtbaar is.

De geadresseerde en (alleen de eerste keer) de afzender, beide verplicht om in te vullen, kunnen worden geselecteerd uit je adresboek. Het eindresultaat kost inclusief bezorging €4,49 en voor een dergelijke dienst is dat een fors bedrag. Daartegenover staat wel dat de bezorging voor dat bedrag wereldwijd kan plaatsvinden. Buiten de VS is de bezorgtijd echter bijzonder lang, namelijk tussen de 9 en 16 dagen!

Kortom

Cards kan qua hoeveelheid kaarten niet tippen aan sites als Hallmark en Greetz, die ook beide een iOS-app hebben. Wat Apple onderscheidend maakt is het stijlvolle uiterlijk, de kwaliteit van de kaarten en de service qua wereldwijde bezorging. De prijs van de kaarten schrikt enigszins af en de hoeveelheid kaarten is nog aan de magere kant. Deze mogen daarom, respectievelijk, nog omlaag en omhoog. Ook crashte de app regelmatig na het maken van een foto, wat je van een door Apple zelf gemaakte app niet verwacht. Dus, Apple, er is werk aan de winkel. Perfectioneer de app, versnel de bezorging en/of schroef de prijs omlaag. We zien de verbeterde Cards graag terug in de volgende update!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten