Overstappen van Evernote naar OneNote

Evernote heeft zoal zijn tekortkomingen, maar het is lastig er vanaf te stappen als al je notities er al in staan. Is Apple Notities niets voor je, dan wel misschien OneNote.

OneNote is het programma van Microsoft bedoeld om notities mee te maken. Om je notities over te kunnen zetten van Evernote naar OneNote, is het vereist dat je OneNote 2013 of OneNote 2016 hebt geïnstalleerd op je Windows-pc. Hetzelfde geldt voor Evernote dat eveneens geïnstalleerd moet zijn. OneNote uit de Windows Store, en overigens ook Evernote Touch, kunnen niet worden gebruikt om je notities mee over te zetten. Zorg ervoor dat je echt over de desktopversies beschikt. Evernote voor Windows download je via de website van Evernote. Onderaan bevindt zich de knop Download Evernote.

Bovendien moet je .NET Framework 4.6 hebben geïnstalleerd. De kans is aanzienlijk dat dat al het geval is. In onze test op Windows 10 is deze namelijk al aanwezig. Op eerdere Windows-versies kun je de installatie ervan controleren door naar het Configuratiescherm te gaan, daarna naar Een programma verwijderen en te zoeken naar .NET Framework 4.6. Mist het, dan kun je het downloaden via Microsoft. Klik op Downloaden, voer het gedownloade bestand uit en volg de installatiestappen. 

Voor het daadwerkelijk exporteren, maken we gebruik van het programma Evernote2Onenote, dat je kunt downloaden via SourceForge. Op het moment van schrijven is de nieuwste versie 1.1.9, dus download dat ZIP-bestand en pak de bestanden uit. Voer het bestand Evernote2Onenote.exe uit. Deze gaat op zoek naar de scripting engine van Evernote, waarna vrij snel het hoofdscherm van het programma opent.

Je kunt nu uit de lijst bij Evernote Notebook het te exporteren notitieboek selecteren. Daaronder is het mogelijk een datum te kiezen, waarbij alleen notities recenter dan die datum worden meegenomen. Indien je alle notities mee wilt overzetten, wijzig je dat invoerveld dus niet. Klik op Start Import om het exporteer- en importeerproces te starten. Zorg ervoor dat OneNote gesloten is voordat je begint met het importeren.

© PXimport

Evernote2OneNote is een erg eenvoudig programma dat je niet hoeft te installeren.

Na het importeren was het voor ons niet mogelijk om OneNote te starten, omdat het een melding gaf dat het notitieboek opgeruimd moest worden, waarna de foutmelding verscheen dat OneNote niet geopend kon worden. Een herstart van de computer verhielp het probleem. Zodra je OneNote eenmaal geopend hebt, klik je linksboven op de naam van het notitieboek en zie je die er van Evernote bij staan. Afbeeldingen werden in onze test ook gewoon mee geëxporteerd.

Evernote2OneNote heeft nog een extra optie. Als je een zogenaamd ENEX-bestand hebt liggen, dan kun je deze importeren in OneNote door te klikken op de knop Import ENEX File en naar het bestand te bladeren. Een ENEX-bestand is een back-up van Evernote, die je in Evernote kunt maken door te klikken op Bestand en Exporteren. Zorg dat de optie Als een bestand in ENEX formaat (.enex) exporteren geselecteerd is en klik op Exporteren. Dit is bijvoorbeeld handig als je op de pc waarop je wilt importeren geen Evernote kunt installeren of nog oude Evernote-back-ups hebt liggen toevallig.

© PXimport

Het exporteren van een notitie in Evernote, indien je op de pc waar OneNote op staat geen Evernote kunt installeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000