© CIDimport

Opera bouwt VPN in in browser

Geplaatst: 21 april 2016 - 06:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:06

Redactie

Webbrowser Opera komt met een VPN-dienst die is ingebouwd in de browser. Daarmee kun je versleuteld en anoniem surfen, zonder dat e een los abonnement of een extra programma nodig hebt.

De VPN-dienst is te gebruiken in de nieuwste versie van de browser, die vandaag is uitgebracht.

Netflix kijken

Met een VPN wordt al je internetverkeer standaard versleuteld, waardoor het niet te lezen is door iemand die het onderschept. Ook kun je een VPN gebruiken om te doen alsof je in een ander land zit. Dat laatste is vooral handig als je diensten als Netflix gebruikt, waarbij het filmaanbod verschilt per land. Volgens Opera kun je de VPN-dienst in de browser nog steeds gebruiken voor Netflix, zelfs nu de streamingdienst regioblokkades heeft opgezet.

Experiment

Voorlopig is de dienst alleen nog te gebruiken in de beta-versie van de browser. Bovendien zijn er voorlopig slechts een handjevol servers te gebruiken, in Amerika, Canada en Duitsland. Het is niet duidelijk of gebruikers een data-cap op de VPN-dienst hebben of dat er andere restricties aan zitten. Volgens Opera gaat het voorlopig nog om een experiment.
Opera nam vorig jaar de VPN-dienst SurfEasy over, die ooit een aparte VPN aanbood. Het was lange tijd niet duidelijk wat er met die overname ging gebeuren. Opera bouwde eerder dit jaar ook al een adblocker in zijn browser.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000