Op vakantie met Google Maps - 4 handige tips

© PXimport

Op vakantie met Google Maps - 4 handige tips

Geplaatst: 1 augustus 2022 - 07:01

Aangepast: 14 december 2022 - 09:50

Justin Doornekamp

Ga je deze zomer met de auto op vakantie, dan is Google Maps waarschijnlijk je beste vriend. Grote kans dat je wel wat tips voor de app kunt gebruiken om je reis aangenamer en gemakkelijker te maken.

1. Zoeken op interessante plaatsen

Voor sommigen is een vakantie niet compleet als er niet flink geshopt wordt. In buitenlandse winkelcentra weet je waarschijnlijk niet welke winkels je kunt verwachten en waar die winkels precies zitten. Gelukkig kan Google Maps een handje helpen. 

Ga in de app op zoek naar een groot winkelcentrum. In het overzichtsmenu vind je naast Updates en Reviews voor de betreffende locatie ook het kopje Interessante plaatsen. Vervolgens vink je de categorie aan die je interessant vindt, bijvoorbeeld Winkelen of Eten en drinken. Google geeft zelfs aan waar je pinautomaten of toiletten kunt vinden. In de browser vind je de interessante plaatsen onder Telefoongids.

Ga je niet met de auto op vakantie, maar met het vliegtuig? Dan werkt deze optie ook. Zoek bijvoorbeeld op Schiphol en je kunt gemakkelijk zoeken op interessante plaatsen. 

 

© PXimport

2. Hoe druk is het? 

Als je op vakantie bent, zit je waarschijnlijk niet te wachten op overvolle restaurants of winkels. In de overzichtspagina van een locatie, kun je wat naar beneden scrollen totdat je Populaire tijden ziet. Hier heb je direct een overzicht van de voorziene drukte op die locatie. Zo kun je je bezoek aan een bepaalde winkel wat later of juist vroeger inplannen op basis van de verwachte drukte. 

3. Direct boeken of reserveren

Als je je vakantie nog niet volledig hebt uitgestippeld, dan kan Google Maps je ook helpen. Zoek in de app op de locatie waar je naar toe wilt (of waar je nu bent) en tik onder de zoekbalk op hotels in de buurt bekijken. Heb je een hotel gevonden, dan kun je onder het kopje Beschikbaarheid zien of er nog kamers vrij zijn en hoeveel geld je kwijt bent voor een overnachting.

Op een vergelijkbare manier kun je zoeken op restaurants. Bij veel restaurants zul je een knop Tafel reserveren zien. Je kunt dan direct binnen Maps een tafeltje boeken op een dag en tijdstip naar keuze. Je ziet direct welke mogelijkheden er zijn. 

 

© PXimport

4. Maps offline gebruiken

Verwacht je op vakantie niet overal een werkende internetverbinding te hebben, dan kun je van tevoren de route die je wilt rijden downloaden. Hierdoor wordt het mogelijk om zonder internetverbinding een route van A naar B te rijden. 

Voer een adres in en tik in het overzichtsmenu rechtsboven op de drie verticale puntjes. Hier zie je de optie Offline kaart downloaden. Selecteer het gebied dat offline beschikbaar moet zijn en je kunt vervolgens zonder moeite navigeren door deze regio. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000