Nederlanders op Google in 2016: EK, Pokémon en iPhone 7

© CIDimport

Nederlanders op Google in 2016: EK, Pokémon en iPhone 7

Geplaatst: 14 december 2016 - 11:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:32

Redactie

Aan het eind van het jaar komt er weer menig lijstje voorbij en ook Google kan niet achterblijven. De zoekgigant weet immers precies waar we zoal naar zoeken. Hoe zag dat er uit in 2016?

In het algemeen werd er het meest gezocht op EK 2016, Pokémon Go, iPhone 7, Max Verstappen en David Bowie. Wat betreft Nederlandse vrouwennamen werd er het meest gezocht naar Anouk, Dafne Schippers en Kim Holland, bij mannen-namen het meest naar (wederom) Max Verstappen, Johan Cruijff en YouTuber Enzo Knol.

Vragen en antwoorden

Op Google worden uiteraard niet alleen losse woorden ingevoerd. Er wordt ook veel op gevraagd. 'Hou oud is Donald Trump' scoorde wat dat betreft hoog, samen met 'hoe werkt Pokémon Go', 'hoe werkt Snapchat' en 'Hoe werkt uTorrent'. In andere landen zien de lijsten er iets anders uit. Zo gingen veel zoektermen in de VS over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Waar internationaal het meest naar werd gezocht, is nog niet bekendgemaakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000