Microsoft wil mogelijk af van live-tegels in startmenu

© CIDimport

Microsoft wil mogelijk af van live-tegels in startmenu

Geplaatst: 26 februari 2020 - 09:02

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:36

Redactie

Microsoft lijkt van plan het startmenu van Windows 10 te versimpelen en de zogeheten live-tegels zouden daardoor sneuvelen. Ze maakten voor het eerst hun opwachting in Windows 8 en zijn daar nog altijd een restant van.

Live-tegels zijn de grote, gekleurde blokken aan de rechterzijde van het startmenu. Het idee daarachter is dat software gedurende de dag live informatie kan tonen. Zo is er een live-tegel voor het weerbericht en het laatste nieuws. Weinig programma's maken hier echter gebruik van - de meeste tegels tonen helemaal geen extra info en het startmenu oogt erdoor onnodig rommelig.

De tegels hebben wel als voordeel dat ze op touchscreens makkelijk aan te tikken zijn. Ten tijde van Windows 8 was dat ook een van de ideeën er achter, dit hele besturingssysteem was gericht op touchbediening. Een groot succes werd het alleen nooit. Toch nam Microsoft er geen afscheid van toen Windows 10 het levenslicht zag.

2021

De site Windows Latest meldt dat live-tegels mogelijk volgend jaar verdwijnen, wellicht in de tweede helft van 2021. Microsoft werkt ondertussen aan Windows 10X, met daarin een startmenu dat veel wegheeft van een mobiele app-launcher. Mogelijk komt een variant hierop ook naar de reguliere Windows 10-versie ter vervanging van het huidige startmenu, nu nog met live-tegels.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000