Microsoft werkt aan backup-app voor foto's

© CIDimport

Microsoft werkt aan backup-app voor foto's

Software

Geplaatst: 29 november 2017 - 11:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:31

Redactie

Microsoft werkt aan een nieuwe app die het mogelijk maakt om foto's automatisch te backuppen naar Windows 10-pc's via het wifi-netwerk, Photos Companion.

Dat ontdekte de Italiaanse tech-blog Aggiornamentilumia. Na het scannen van een QR-code zijn de app en Windows 10 met elkaar verbonden. Zo lang je binnen hetzelfde wifi-netwerk blijft, worden gemaakte foto's gelijk overgezet naar je pc. Je hoeft dan geen handmatige backups meer te maken.

Wanneer de app precies lanceert, is niet bekend. Microsoft heeft de applicatie zelf nog niet onthuld.

Nieuw in de Foto's-app

De blog in kwestie achterhaalde ook nieuwe mogelijkheden in de Foto's-app van Windows 10. Binnenkort kun je allerlei leuke effecten aan foto's toevoegen, samen met teksten en stickers. Tot slot is er een optie bijgekomen om foto's als favoriet op te slaan. Deze functies komen naar verwachting spoedig naar Windows Insiders en pas volgend jaar naar reguliere Windows 10-gebruikers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000