Maakt de files op jouw route kenbaar

© CIDimport

Maakt de files op jouw route kenbaar

Software

Geplaatst: 6 april 2012 - 06:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie

En daar sta je weer in de file. Had je toch beter even de app ANWB verkeer op je iPhone of iPad kunnen installeren. Hiermee kan je namelijk snel actuele files, flitsers en wegwerkzaamheden checken vanaf je huidige locatie.

Het zoeken binnen deze app gaat gemakkelijk. Het bovenste tabblad toont alle files, de files per regio of de files per wegnummer. Wil je nog specifieker zoeken? Vul dan via het tabblad 'route' onderaan je scherm, de locatie in waar je naartoe wil. ANWB verkeer zal dan alleen de verkeersinformatie op deze route weergeven en je kan direct jouw route bekijken op de kaart. Op deze kaart kan je helaas niet inzoomen, dus het is slechts een overview. Specifieke verkeersinformatie onderaan het scherm kan je ook per locatie laten uitvoeren.

De app geeft veel informatie, maar laat in enkele opzichten toch te wensen over. Bij de optie 'kaart' mag je verwachten gedetailleerde file informatie op de kaart te vinden, echter is dit niet zichtbaar. Daarnaast kan je via 'meer' ook webcams bekijken bij de verschillende knooppunten. Dit lijkt interessant, maar het zijn slechts achter elkaar afgespeelde beelden, die heel weinig informatie bieden voor de gewone gebruiker. Als autobestuurder is de audio functie wel handig, hiermee kan je namelijk het laatste verkeersnieuws horen.

Kortom

De verwachtingen van de ANWB verkeer app zijn hoog, hier wordt helaas niet volledig aan voldaan. Ondanks dat de app veel informatie biedt en het zoeken op zich makkelijk is, is er niet gedacht vanuit de gebruiker. De audio functie is handig, maar bevindt zich niet direct in de tabbladen. Daarnaast kan je kan niet inzoomen op je routekaart. In essentie biedt de app de nodige informatie, maar het kan beter.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000