Maak een opvallend cv met Easel.ly

© PXimport

Maak een opvallend cv met Easel.ly

Geplaatst: 6 juni 2018 - 04:43

Aangepast: 14 december 2022 - 13:39

Evi Maquoi

Heb je een cv nodig maar heb je geen flauw idee hoe je dat moet aanpakken? Dan biedt een sjabloon het ideale antwoord. Wellicht vind je een template in je tekstverwerker, maar de lay-outs van Easel.ly zijn nog een stukje iets aantrekkelijker.

Registreren

Open je browser en surf naar www.easel.ly. Deze website krioelt van de sjablonen: van infographics en organigrammen tot stappenplannen en cv’s. Wij maken in de deze Quick Fix een curriculum vitae. Easel.ly is gratis, maar registreren is wel vereist. Je kunt eventueel snel inloggen met je Facebook- of Google-account. Handmatig registreren kan ook. Hiervoor klik je op Register Today For Free, voer je je e-mailadres in en kies je een wachtwoord. Bevestig met Inschrijven.

Je kunt een account aanmaken of snel inloggen met je Facebook- of Google-account.

© PXimport

Tekstvakken invullen

Zodra je ingelogd bent, krijg je een overzicht van allerlei zogenoemde Publieke illustraties. Uiterst rechts staan twee bestanden met resume onder. Dat zijn cv’s. Selecteer één van de twee om het bestand te openen. Vervolgens kun je de tekstvakken invullen. Klik er simpelweg op en voer je eigen naam, functie, ervaringen en opleidingen in. Je kunt op elk ogenblik een tekstvak verwijderen, naar een andere plek verslepen of anders uitlijnen. Ook de kleur, het lettertype, de lettergrootte of de transparantie kun je naar hartenlust aanpassen via de balk bovenaan. Blijf wel even goed kijken of je er niet een zootje van maakt.

Nu is het vooral een kwestie van vakken invullen.

© PXimport

Finishing touch

Is de vormgeving niet helemaal naar je zin? Via de bovenste knoppenbalk kun je allerlei objecten wijzigen of toevoegen: Objects, Media, Backgrounds, Shapes en Charts. Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je via de Present-knop in de rechterbovenhoek een voorvertoning opvragen. Vervolgens kies je helemaal bovenaan voor Opslaan en geef je je creatie een naam. Daarna kies je Download en kies je tussen Lage of Hoge kwaliteit of PDF. Via Delen kun je je cv delen via e-mail of een link. Wil je het resultaat op je eigen website of blog publiceren? Dan kun je ook nog kiezen voor Embed code (of je uploadt natuurlijk je gedownloade variant zelf). Met Resize kun je ten slotte het formaat nog aanpassen.

Je kunt het resultaat downloaden in verschillende kwaliteiten.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000