Langverwachte Tijdlijn-functie Windows 10 maakt debuut

© CIDimport

Langverwachte Tijdlijn-functie Windows 10 maakt debuut

Geplaatst: 20 december 2017 - 08:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:25

Redactie ID.nl

De onlangs gelanceerde Fall Creators Update zou eigenlijk de Tijdlijn-functie naar Windows 10 moeten brengen, maar redde het niet op tijd. In de meest recente testversie van het besturingssysteem maakt het nu toch eindelijk zijn debuut.

Microsoft is de uitrol gestart van build 17063 van Windows 10, die te installeren is zodra je Windows Insider bent. Op deze manier kun je de nieuwste Windows-functies als eerste uitproberen, waaronder nu de Tijdlijn. 

Wie nu in Windows 10 op Windows-toets + Tab drukt, ziet een overzicht van alle openstaande vensters en mappen. Zodra de Tijdlijn deel uitmaakt van het OS, zie je ook welke apps je open hebt (gehad) op je smartphone of tablet.

Bedoeling is wel dat je de apparaten eerst aan Windows 10 koppelt. Dit kan sinds de afgelopen update in het Instellingen-scherm. Microsoft wil hiermee het werken op mobiele apparatuur en de desktop-pc beter op elkaar aan laten sluiten.

Van onderweg naar thuis

Stel je hebt in de trein op je Android-tablet of iPad aan een Word-document gewerkt. Eenmaal thuis zet je je pc aan, en open je de Tijdlijn. Vanuit daar zie je gelijk waar je gebleven was, en kun je op de computer verder werken.

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor websites. Zat je op je smartphone middenin een spannend artikel maar moest je snel afsluiten om uit de trein te stappen? Lees meteen verder op je pc zodra je weer thuis bent.

Langverwachte Tijdlijn-functie Windows 10 maakt debuut-16015523

© CIDimport

Uitrol

De Tijnlijn heet niet voor niets zo. Al je activiteiten staan namelijk op chronologische volgorde. Mocht je iets specifieks willen vinden, dan is er een zoekfunctie ingebouwd. Cortana kan daarnaast ook helpen, wanneer de spraakassistent ooit Nederlands kan verstaan.

Geen Windows Insider? Dan kun je de Tijdlijn-functie vermoedelijk rond april 2018 verwachten. Dan komt namelijk de eerstvolgende grote update voor Windows 10 uit.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten