Laat je vrienden beslissen: zo maak je een WhatsApp-peiling!

© PXimport

Laat je vrienden beslissen: zo maak je een WhatsApp-peiling!

Geplaatst: 13 maart 2023 - 18:28

Dirk Schoofs

WhatsApp heeft er een interessante functie bijgekregen die vooral in groeps-chats van pas komt. Daar pols je de groepsleden soms om af te spreken waar je samen wat gaat drinken, wat het familiecadeau voor oma zal worden of welke datum het beste past voor een feestje. Je hoeft voor een snelle, korte poll dus niet langer uit te wijken naar Google Formulieren of naar een website die in enquêtes of datumprikkers gespecialiseerd is.

In dit artikel leggen we uit hoe je met de nieuwe peilingfunctie in WhatsApp in drie simpele stappen een vraag kunt stellen en de resultaten kunt bekijken: 1) Peiling starten 2) De vraag en antwoordopties invoeren 3) Het resultaat bekijken.

Lees ook: Stuur herinneringen, foto's en bestanden naar jezelf via WhatsApp.

Stap 1: Peiling starten 

De nieuwe functie werkt alleen in de mobiele versie van WhatsApp, niet in de web- of de desktopversie. Bovendien moet je over de nieuwste versie van de app beschikken. Je kunt een poll plaatsen in een één-op-één-chat, maar deze optie is het handigste in een groeps-chat. Open in WhatsApp de chat van de groep die je wilt aanspreken. Daarna tik je in iOS op het plusteken of in Android op het paperclipje. Je vindt deze pictogrammen naast of in het vakje waarin je berichtjes typt. Kies onderaan de optie Peiling

Laat je vrienden beslissen: zo maak je een WhatsApp-peiling!-31615321

De optie Peiling staat onderaan. Voor alle afbeeldingen geldt: klik erop voor een grotere weergave.

 

Stap 2: Vraag en antwoordopties 

Daarna vul je de vraag in en daaronder formuleer je de verschillende keuzemogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om emoji’s te gebruiken. Je kunt maximaal twaalf antwoordopties toevoegen en de volgorde van de opties aanpassen door ze te verslepen. Daarvoor gebruik je de streepjes aan de rechterkant. Als je klaar bent, tik je op Verstuur. Hierdoor verschijnt de peiling in de chatgroep. Wanneer je een poll hebt verstuurd, krijgen de deelnemers daar melding van. Bij de melding staat trouwens een klein pictogram dat aangeeft dat het om een peiling gaat. In de poll zal iedereen zijn keuze selecteren. Iedereen kan trouwens zien wat anderen hebben geselecteerd. Het is mogelijk om op meerdere opties te stemmen en als je een eigen keuze alsnog ongedaan wilt maken, dan tik je er nog een keertje op. 

Laat je vrienden beslissen: zo maak je een WhatsApp-peiling!-31615322

Selecteer de opties van je voorkeur. 

 

iPhone nodig om te WhatsAppen?

Kijk dan snel

Stap 3: Het resultaat 

Je ontvangt geen melding dat iedereen heeft gestemd, dat moet je dus zelf in de gaten houden. Om het resultaat te zien, open je de peiling en tik je op Bekijk stemmen. De optie die het meeste stemmen heeft gekregen, wordt gemarkeerd met een sterretje. En verder zie je wie waarop heeft gestemd, omdat zowel de naam als het contactpictogram naast de keuze staat. 

Laat je vrienden beslissen: zo maak je een WhatsApp-peiling!-31615325

De familie Schoofs kiest voor Chinees eten. 

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000