Koppel smartphone en computer alsof het één apparaat is

© PXimport

Koppel smartphone en computer alsof het één apparaat is

Geplaatst: 26 februari 2016 - 06:28

Aangepast: 14 december 2022 - 12:10

Martin Gijzemijter

We hebben al eens besproken hoe handig het is om Pushbullet te gebruiken om een koppeling te maken tussen je Android-toestel en je pc. Maar je kunt de software ook prima gebruiken om een koppeling te maken tussen je pc, Mac en je iPhone.

Installeren

Om te kunnen werken met Pushbullet, dien je de software eerst te installeren op de apparaten die je aan elkaar wilt koppelen. Op je pc doe je dat door de browser-plug-in te downloaden, op je Mac doe je dat door de app van Pushbullet te downloaden uit de Mac App Store. Op je iPhone of Android-toestel installeer je Pushbullet met behulp van de apps uit de Apple App Store en Google Play Store. Lees ook: Je Android-apparaat aansturen met je pc.

Er is één groot minpunt voor de iPhone ten opzichte van Android: reageren op WhatsApp-berichten kan nog steeds niet, die functie is vooralsnog alleen voorbehouden aan Android-gebruikers. Wanneer je de software op alle gewenste apparaten hebt geïnstalleerd, dien je op al die apparaten in te loggen bij Pushbullet (met je Facebook- of Google-account).

 

© PXimport

Installeer Pushbullet op alle apparaten die je aan elkaar wilt koppelen.

Configureren

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de functies van Pushbullet, dien je eerst nog een paar instellingen aan te passen. Open de voorkeuren van de app en plaats een vinkje bij de opties Klembord synchroniseren en iOS-naar-Mac-Meldingen. De laatstgenoemde optie werkt in combinatie met je Mac, maar helaas alleen bij Macs vanaf halverwege 2011, omdat er bluetooth 4.0 voor nodig is. Heb je een Mac van na die datum, dan worden dankzij deze optie alle notificaties van je iPhone, rechtstreeks doorgestuurd naar je Mac.

Werken met Pushbullet

Je kunt Pushbullet nu gebruiken om via de apps, bestanden en teksten naar jezelf te sturen op een ander apparaat. Handig, maar apps als Evernote kunnen dat natuurlijk ook. Waar Pushbullet je echt veel tijd mee zal besparen is met de functie Klembord synchroniseren. Deze zorgt ervoor dat je tekst of linkjes die je, bijvoorbeeld op je computer kopieert, kunt plakken in iOS of op één van je andere apparaten. Dit lijkt haast magisch, maar is eenvoudig mogelijk doordat Pushbullet de inhoud van het klembord op alle gekoppelde apparaten overschrijft zodra je iets kopieert.

© PXimport

Notificaties van je iPhone worden nu één op één in OS X getoond.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten