Bestanden en notificaties delen tussen apparaten met Pushbullet

Pushbullet is een handige dienst waarmee het mogelijk is om informatie eenvoudig uit te wisselen tussen je computer, smartphone en tablet, ongeacht het besturingssysteem waar elk apparaat op draait.

Stel je komt iets tegen op je smartphone en wil het eens wat uitgebreider lezen op je desktop of je wilt een bestand delen met je computer, in die gevallen kan Pushbullet uitkomst bieden. Bovendien kan het programma notificaties van je smartphone op je pc weergeven.

Je zet Pushbullet als volgt op: ga naar pushbullet.com en klik op Sign up with Facebook/Google, afhankelijk van welke dienst je fijner vindt. Is dat gelukt, dan kom je achteraf terecht op het hoofdscherm van Pushbullet. Er verschijnt een korte opzetwizard, deze kun je even doornemen en ten slotte kun je op Let’s go klikken. Je gebruikt nu Pushbullet in de browser. Als je het op de desktop wilt, klik je bovenaan op Apps en vervolgens kun je onderaan voor Windows of OS X het programma binnenhalen. Wij doen dat voor Windows door erop te klikken en de .exe binnen te halen. Voer het gedownloade bestand uit, klik een aantal keer op Next, daarna op Install en ten slotte op Finish. Pushbullet opent zich en vraagt je om je even aan te melden. De desktopapp is nu actief.

© PXimport

Vervolgens is het nodig om Pushbullet op je mobiele telefoon op te zetten. Ga dus naar de appstore van je smartphone en download de app, die beschikbaar is voor Android en iOS, en meld je aan. Elke Pushbullet-app heeft de volgende tabbladen: People, Devices, Following, SMS. Notifications kun je gebruiken om met andere mensen te chatten, mits die ook Pushbullet gebruiken. Following zijn kanalen van bedrijven en organisaties die jou informatie kunnen pushen. Als je op Devices klikt, kun je berichten naar je andere apparaten sturen. Je selecteert simpelweg een apparaat en stuurt een bestand of tekst er naartoe.

Handig zijn de functies om universeel te kopiëren tussen apparaten en te plakken en om notificaties te delen tussen je smartphone en andere apparaten.Je kunt die functie inschakelen op Android door naar het hamburgermenu te gaan, te tikken op Instellingen en te kiezen voor Klembord synchroniseren. Om notificaties met je computer te synchroniseren, ga je in Android naar de Instellingen-app, vervolgens tik je op Toegankelijkheid, onderaan bij Systeem. Bij Services bevindt zich de optie Pushbullet. Zet daar de schakelaar om. Je ontvangt nu notificaties op Windows en Mac, zolang je daar de Pushbullet-app actief hebt. In de Android-app is het ook mogelijk sms-berichten te synchroniseren met je pc. Tik hiervoor op het hamburgermenu en kies voor Sms. Zet de schakelaar om bij Sms synchroniseren met mijn computer. Eventueel kun je ook de optie eronder aanzetten, namelijk om dat alleen op wifi te doen.

© PXimport

De iOS-app heeft deze laatste optie niet, maar die heeft Apple dan ook met OS X al ingebouwd. Wel is het mogelijk om in de iOS-app notificaties door te sturen naar je Mac; Windows werkt niet in combinatie met iOS. Hiervoor tik je in de iOS-app op het tandwiel en kies je voor iOS-naar-Mac-meldingen. Ook heb je in de iOS-app de optie Klembord synchroniseren, op dezelfde plek als de meldingen-optie. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000