Jouw digitale stadsgids in Amsterdam

© CIDimport

Jouw digitale stadsgids in Amsterdam

Geplaatst: 8 maart 2012 - 08:12

Aangepast: 16 november 2022 - 10:21

Robin Smit

Het probleem bij het bezoeken van een onbekende stad is vaak dat je geen idee hebt waar de leukste plekken te vinden zijn. De app van Amsterdam.org kan je voor onze eigen hoofdstad hier een handje bij helpen.

Amsterdam.org is grofweg opgedeeld in twee secties, namelijk spots en events. In deze eerste sectie staan alle leuke locaties gesorteerd op categorie. Bij het selecteren van een locatie, zullen contactgegevens worden weergegeven. Een nadeel aan de weergave van de spots, is het aanbod. Zo heeft Amsterdam zo veel te bieden dat bijvoorbeeld een lijst met alle cafe's voor een onbekende weinig zal zeggen. Dit zou kunnen worden verduidelijkt met bijvoorbeeld foto's naast de namen van locaties. Zo krijg je gelijk een impressie bij de locatie.

Binnen de sectie events zijn alle evenementen handig op datum en categorie geselecteerd. Zo is het eenvoudig om altijd een leuke activiteit te vinden. Ook voor mensen die bekend zijn in Amsterdam, is dit een erg leuke en handige toevoeging.

Kortom

Amsterdam.org is de app van de gelijknamige website, waarop alle leuke locaties van de stad zijn te vinden. Helaas worden locaties in de app als een lange lijst per categorie weergegeven, waardoor onbekenden in de stad misschien nog niet veel wijzer worden door het gebruik van de app. De evenementen die in de app zijn opgenomen zijn erg handig en bovendien overzichtelijk weergegeven. Hiermee kan met gemak een leuke activiteit voor elke dag worden gevonden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten