© CIDimport

Iiyama ProLite B2888UHSU

Software

Geplaatst: 1 oktober 2014 - 07:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:32

Redactie

Onlangs kwam de eerste monitor met ultra hd op deze pagina’s voorbij, maar inmiddels zijn er alweer heel wat modellen bijgekomen. Een bijzonder interessante die we u niet wilden onthouden is de Iiyama ProLite B2888UHSU. Dit is een model met een diagonaal van ruim 71 centimeter (28 inch) en 3840x2160 beeldpunten. In tegenstelling tot het Koreaanse scherm is deze Iiyama in hoogte verstelbaar, draaibaar en roteerbaar naar portretstand. Die ergonomische basis is beslist een meerwaarde.

Aansluitingen te over

De B2888UHSU maakt gebruik van precies hetzelfde tn-paneel als de Samsung, maar dit wordt wel aangestuurd door andere elektronica met een andere aansturing. Daardoor verschillen de beschikbare aansluitingen en onze testresultaten. De aansluitingen zijn overigens extreem compleet, met twee keer hdmi, twee keer displayport, dvi en zelfs vga, al is die laatste hooguit nuttig voor diagnostische doeleinden. Verder heeft het scherm een ingebouwde usb-hub en speakers. Met de picture-in-picture en picture-by-picture functies kunt u meerdere bronnen tegelijk weergeven op het scherm; handig gezien de hoeveelheid beeldpunten.

Lees meer: Je ziet het verkeerd: waarom je je beeldscherm om moet draaien

Prima prestaties

De testresultaten van deze Iiyama zijn lang niet slecht. De kleurtemperatuur benadert aardig de gewenste neutrale waarde en de kleuren worden vrij accuraat weergegeven. De maximale helderheid is naar moderne maatstaven niet bijzonder hoog, maar hij volstaat prima. Alleen het contrast had wat beter gemogen. De kijkhoeken zijn voor een tn-paneel erg goed en de reactietijden ronduit uitstekend bij gebruik van de overdrive-functie. Het energieverbruik ten slotte is met iets meer dan 40 watt heel netjes.

Prettige prijs

Het mooiste is misschien nog wel dat deze bijzonder complete, goed presterende 28 inch-monitor een heel nette vraagprijs heeft van 500 euro. Dat is duidelijk goedkoper dan het model van Samsung, terwijl het op veel vlakken meer biedt. Drie jaar garantie is ook vermeldenswaardig. Ultra hd wordt jammer genoeg nog niet optimaal ondersteund door de meeste software, naar dat is een kwestie van tijd. Wilt u er vroeg bij zijn, dan is dit een uitstekend startpunt.

Conclusie

Een zee aan werkruimte, veel aansluitingen en prima testresultaten voor een mooie prijs. Wat wilt u nog meer?

Pluspunten:

- UHD

- Veel aansluitingen

- Overwegend goede testresultaten

Minpunten: 

- Contrast

- Ondersteuning door software

Adviesprijs: €499,–

Voor meer informatie: www.iiyama.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000