Honderden naaktfoto's van beroemdheden gehackt door lek in iCloud

© CIDimport

Honderden naaktfoto's van beroemdheden gehackt door lek in iCloud

Geplaatst: 1 september 2014 - 05:33

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:49

Redactie

Een hacker zegt honderden naaktfoto's te bezitten van tientallen bekende artiesten. De lekker zegt onder andere naaktfoto's van Jennifer Lawrence en Rihanna te hebben. De hack doet de geruchten opladen dat er een ernstig beveiligingslek in Apples iCloud-opslagdienst zit.

De naaktfoto's werden vannacht op het online forum 4chan geplaatst. In de uren daarop lekten steeds meer foto's, en de hacker claimt er nog heel veel meer te hebben. Volgens Buzzfeed bestaan er ook naaktfoto's van Avril Lavigne, Hillary Duff, Kaley Cuoco, Kim Kardashian en Selena Gomez. Volgens celebrity-nieuwssites gaat het om de grootste hackschandalen van beroemdheden in lange tijd.

Lek in iCloud

Kort nadat de eerste foto's online verschenen, gingen er geruchten dat de foto's verkregen waren via iCloud, de online opslagdienst van Apple. De foto's waren namelijk allemaal afkomstig van een iPhone of iPad. Bovendien stond in de EXIF-informatie van de foto's te lezen dat het om recente afbeeldingen ging, van hooguit 2 maanden oud. 4chan-gebruikers gaan er daarom vanuit dat het om een recent beveiligingslek gaat.

"Nep"

Apple wil nog niet reageren op de geruchten. Er komen inmiddels steeds meer reacties binnen van de beroemdheden die slachtoffer zijn geworden, en veel ervan ontkennen dat de foto's echt zijn. Alleen Jennifer Lawrence heeft een reactie gegeven, waarin ze de authenticiteit van de foto's bevestigd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000