Hoe Firefox al je online ergernissen wil verhelpen

© PXimport

Hoe Firefox al je online ergernissen wil verhelpen

Software

Geplaatst: 5 april 2019 - 06:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Justin Doornekamp

In een nieuwe update van Firefox worden enkele van je grootste online ergernissen verleden tijd. Vooral op drie punten is de browser verbeterd.

Als je aan het surfen bent op het web, dan wil je dat uiteraard zonder zorgen en irritaties kunnen doen. Daarom doen programmamakers er alles aan om hun browsers continu veiliger te maken en te optimaliseren, maar toch kan niet altijd worden voorkomen dat er ergernissen ontstaan. Wat te denken van die irritante video's die uit zichzelf afspelen? Daar heb je toch niet om gevraagd? Browsermaker Mozilla is met Firefox een kruistocht begonnen tegen web-irritaties.

1. Video's worden niet meer automatisch afgespeeld

Je bent niet de enige internetgebruiker die zich een hoedje schrikt door een plotseling afspelende video bij het openen van een nieuwe pagina. Met de nieuwe update van Firefox zal dit verleden tijd zijn, omdat video's en audio automatisch worden geblokkeerd. Wil je een video afspelen, dan klik je gewoonweg op de afspeelknop en je krijgt het filmpje alsnog te zien.

Soms worden video's, bijvoorbeeld op social media, automatisch afgespeeld zonder geluid. In deze gevallen blokkeert Firefox de video's niet.

2. Pop-ups minder vervelend

Ook vervelend: je zit online een artikel te lezen en ineens duikt er een advertentie op, die je vervolgens handmatig moet weg klikken. Vervolgens moet je weer opzoeken waar je was gebleven, omdat de pagina vaak weer naar boven springt. Helaas kan Firefox deze pop-ups niet blokkeren, maar de browser kan ze wel minder vervelend maken. Voordat je een pop-up krijgt, herkent de browser waar je voor het laatst gebleven was met lezen. Als je vervolgens de pop-up weg klikt, word je weer op de juiste plek op de pagina teruggezet.

3. Verbeterde zoekfuncties

Firefox heeft ook zijn zoekfunctie verbeterd. Zo kun je nu zoeken binnen meerdere openstaande tabbladen en zijn de zoekopties voor het incognito-venster uitgebreider. De laatste update van de browser stelt je onder meer in staat om een standaard zoekmachine in te stellen als je in de veilige modus op het internet gaat.

4. Enkele kleine verbeteringen

Verder werden er enkele kleine verbeteringen doorgevoerd aan Firefox, waaronder duidelijkere veiligheidswaarschuwingen en ondersteuning voor de biometrische authenticatiemethode Windows Hello voor Windows 10. Ook het gebruiken van browser-extensies verloopt vloeiender, omdat de data van deze tools nu op een andere manier worden opgeslagen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000