Spotify Wrapped 2020: Jouw jaar in muziek

© PXimport

Spotify Wrapped 2020: Jouw jaar in muziek

Software

Geplaatst: 3 december 2020 - 12:42

Aangepast: 14 december 2022 - 10:41

Justin Doornekamp

2020 gaat de boeken in als het jaar dat volledig in het teken stond van de coronacrisis. Dit neemt niet weg dat we niet naar muziek luisterden. Sterker nog: meer mensen zijn thuis actief gaan streamen, zo ziet ook Spotify. Ook dit jaar komt de streamingdienst weer met een jaaroverzicht van je favoriete nummers, artiesten en podcasts, genaamd Spotify Wrapped 2020.

Ieder jaar viert Spotify het einde van het jaar met een persoonlijk lijstje van jouw favoriete muziek en genres uit de afgelopen twaalf maanden. Sinds afgelopen week is 2020 Wrapped voor iedere gebruiker beschikbaar, maar ook als je geen Spotify-account hebt kun je een jaaroverzicht krijgen. Op deze website zijn een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar verzameld. Zo is Bad Bunny wereldwijd de meest gestreamde artiest van 2020, terwijl het meest beluisterde nummer Blinding Lights is van The Weeknd.

Ook vind je een overzicht van de populairste podcasts en afspeellijsten en kom je erachter dat vooral muziek uit de jaren 80 weer op de radar kwam te staan.

© PXimport

Persoonlijke lijst

Heb je wél een account bij Spotify, dan kun je je persoonlijke jaaroverzicht vinden in de iPhone- iPad- en Android-app van de streamingdienst. Onder het tabblad Home vind je direct jouw 2020 Wrapped. Ook door via je browser in te loggen op de website van Spotify kun je je jaaroverzicht zien.

Spotify heeft dit jaar het jaaroverzicht van wat extra functies voorzien. In een Instagram Stories-achtige opzet zie je je favoriete muziek voorbijkomen, hoeveel nieuwe artiesten je hebt ontdekt, naar hoeveel genres je hebt geluisterd en krijg je zelfs wat quizvragen voorgeschoteld. Weet jij uit welk decennium je de meeste muziek hebt afgespeeld in vergelijking met andere luisteraars? En wie je favoriete artiest van het jaar is?

Ook leuk: op basis van je luistergedrag verdien je ook allerlei badges. Zo krijg je de virtuele sticker Smaakmaker als jouw afspeellijst een bepaald aantal volgers heeft gekregen of de Pionier-badge als je naar nummers hebt geluisterd voordat ze populair werden onder een groter publiek.

Halverwege je 2020 Wrapped-‘story’ krijg je de optie om jouw topnummers van 2020 toe te voegen aan je bibliotheek, zodat je ze in één lijst in Spotify hebt, of om bepaalde onderdelen van je Wrapped te delen op social media.

Extra lijstje

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000