Het beste van 2013: 5 Android-apps

© PXimport

Het beste van 2013: 5 Android-apps

Geplaatst: 20 december 2013 - 14:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:32

Redactie Computer!Totaal

De Play Store van Google is ook in 2013 weer fors gegroeid. Het afgelopen jaar hebben we dan ook weer een groot aantal Android-apps getest op ComputerTotaal.nl. Maar welke apps mogen nou echt niet op je smartphone of tablet ontbreken?

1. Google Hangouts: Alles wat je mist in Whatsapp, en meer

Google Hangouts is een app die alle chat-diensten van Google samenvoegt. De dienst is als app beschikbaar voor Android en iOS en is daarnaast te gebruiken als extensie voor Google's eigen browser, Chrome.

Na het inloggen met je Google account heb je in Hangouts direct toegang tot alle contacten die je normaal gesproken in je Gmail of op Google+ vindt. Uit deze contacten kan je één of meerdere contacten selecteren waarmee je een Hangout wil starten. Dit klinkt misschien bijna als het maken van een echte afspraak, maar een Hangout is Google's benaming voor een chat-venster.

De app biedt minder multimedia-opties dan bestaande chat-diensten, maar brengt hier (video)bellen en ondersteuning voor meerdere platformen voor terug. Tenslotte in de interface van Google Hangouts een stuk strakker en overzichtelijker is dan bijvoorbeeld Whatsapp of MessageMe.

Lees hier de review.

 

© PXimport

Beoordeling 9/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone, iPad, Android, Chrome

Getest op: iPhone, Android

Download Google Hangouts in de AppStore, op Google Play of in de Chrome Web Store

2. Kayak: De alles-in-een oplossing voor vakantiegangers

Je kan je vakantie uiteraard in een geheel boeken, maar wie echt de perfecte reis wil maken zal vaak toch een gepersonaliseerd pakket moeten samenstellen. Gelukkig is dit nu zo gebeurd met Kayak. Deze app maakt het mogelijk om zowel hotels, vliegtickets als huurauto's te boeken.

Ondanks dat Kayak hiermee de functionaliteit van veel verschillende apps op zich neemt, werken de opties zoals je zou verwachten. Wel missen we voor vliegtickets bijvoorbeeld de optie om flexibel op locaties of data te zoeken.

Maar, je kan meer dan alleen je vakantie boeken. Zo is het onder andere ook mogelijk vluchtinformatie op te vragen, een paklijst bij te houden of valuta's om te rekenen. Hiermee is de app niet alleen in de aanloop naar je vakantie toe erg handig, maar ook op het moment dat je op je bestemming bent aangekomen.

Lees hier de review.

 

© PXimport

Score 8/10

Prijs: Gratis - € 0,79

Beschikbaar voor: iOS, Android, Windows Phone, Kindle Fire

Getest op: iPhone

3. TomTom, de meest uitgebreide navigatie-app

TomTom navigatie is in veel verschillende variaties in de AppStore te vinden. Het verschil ziet hierbij in de kaarten die worden meegeleverd. Zo zijn er losse apps voor bijvoorbeeld de Benelux, West Europa of heel Europa. Voordat je TomTom aanschaft is het verstandig goed na te denken over welke kaarten je denkt nodig te hebben.

De aanwijzingen in TomTom behoren tot een van de besten die navigatie-apps te bieden hebben. Zo biedt de app onder andere de mogelijkheid om uitgebreid routes te plannen, geeft hij duidelijke audiovisuele aanwijzingen en optionele file- en flits-informatie. Een goede keuze dus voor iedereen die er zeker van wilt zijn, zo snel mogelijk op de juiste bestemming aan te komen.Helaas zijn zowel de app als de extra diensten die TomTom aanbiedt behoorlijk aan de prijs. Zo zijn file- en flits-informatie in verschillende apps ook gratis beschikbaar. Ben je echter op zoek naar een betrouwbare navigatie-app dan kunnen we TomTom zeker aanraden.

Lees hier de review.

 

© PXimport

Beoordeling 8/10

Prijs: Vanaf € 49,99 (extra diensten vanaf € 1,79 per maand)

Beschikbaar voor: iOS en Android

Getest op: iPhone

4. Hema: Hollands glorie om trots op te zijn

Al vele jaren is Hema een begrip in Nederland. Al sinds 1926 voorziet de winkelketen ons van de meest uiteenlopende artikelen voor, wat volgens de keten zelf, échte Hema prijsjes zijn. Vanaf nu kunnen we zelfs met een heuse Hema app aan de slag.

De app maakt het voor gebruikers mogelijk om met behulp van een smartphone producten te bekijken en te bestellen in de webshop van de keten. Daarnaast biedt het veel extra's. Zo heb je de mogelijkheid om de voorraad van producten bij een Hema winkel bij jou in de buurt te zien en producten te scannen. Mocht een product niet meer op voorraad zijn bij een winkel bij jou in de buurt dan kan je dit met hetzelfde gemak laten bezorgen met behulp van de app. Helaas moeten we voor de rookworst nog wel steeds naar de winkel.

Lees hier de review.

 

© PXimport

Score: 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone & Android

Getest op: iPhone

Download de Hema app in de AppStore of op Google Play

5. Swype: Supersnel teksten invoeren zonder fouten

Swype is een toetsenbord dat het mogelijk maakt om op verschillende manieren sneller teksten in te voeren op een telefoon. Zo kun je teksten invoeren door over het toetsenbord te vegen, teksten in te spreken of ze simpelweg te typen. Hiermee heeft de app voor iedereen wat te bieden. Opvallend is dat Swype bij al deze invoermethoden slimme technieken gebruikt om te voorspellen wat jij op je scherm wil hebben. Zo leert het toetsenbord van jouw typegedrag en kijkt het op internet naar welke woorden populair zijn bij jou in de buurt.

Waar Swype oorspronkelijk bekend mee is geworden is de mogelijkheid om over het toetsenbord te vegen om teksten in te voeren. Dit werkt erg soepel en verrassend goed. Wat misschien nog wel indrukwekkender is dan het vegen over het toetsenbord is de mogelijkheid om teksten te dicteren met behulp van de ingebouwde dicteer-software van Dragon. Zelfs bij gecompliceerde zinnen wist het toetsenbord onze spraak om te zetten naar een tekst op het scherm.

Lees hier de review.

 

© PXimport

Beoordeling 9/10

Prijs: € 0,76

Beschikbaar voor: Android

Download Swype op Google Play

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000