Audio en video komen in veel verschillende bestandsformaten en je pc, mediaspeler, tablet of smartphone kunnen niet met elk formaat uit de voeten. Wij presenteren je daarom legale en vooral gratis alternatieven om video- en audiobestanden te converteren naar een geschikt formaat.

HandBrake is speciaal gericht op het converteren van video. Het is een opensourceprogramma en beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen. Het programma werkt door een bron te kiezen, dat kan een map zijn met videobestanden of een enkel bestand. Vervolgens wordt deze map gescand en kan de bestemmingsmap geselecteerd worden. HandBrake kan alleen video converteren naar mp4, m4v en mkv, met als video-encoders h.264, mpeg-4, mpeg-2 en Ogg Theora. Dat is wat minder dan de concurrentie. Qua audio ondersteunt HandBrake onder meer aac, mp3, flac, ac3 en Vorbis. Het programma is vooral handig om dvd’s om te zetten naar formaten geschikt voor tablets. In zo’n dvd is het mogelijk om hoofdstukken te kiezen en om ondertiteling mee te converteren. Verder kunnen onder meer bitrate, sample rate voor audio en de maximumgrootte van een video ingesteld worden en kunnen presetinstellingen worden gekozen voor bijvoorbeeld iPad, iPhone of Android-apparaat. Jammer dat support voor Xbox, PS3 en veel Android-telefoons ontbreekt. HandBrake had vroeger overigens de mogelijkheid om met Content Scramble System beschermde dvd’s te ontsleutelen, maar die functie is door de ontwikkelaars verwijderd.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

speciaal bedoeld voor dvd’s

Minpunten

weinig uitvoeropties

kan niet overweg met versleutelde dvd’s

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000