Facebook Messenger krijgt mogelijk advertenties

© CIDimport

Facebook Messenger krijgt mogelijk advertenties

Software

Geplaatst: 19 februari 2016 - 09:52

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:33

Redactie

Je kon er natuurlijk op wachten. Het lijkt er op dat je straks ook advertenties tegenkomt in Facebook Messenger, maar dat ziet er wel anders uit dan je misschien zou vermoeden.

De site Techcrunch heeft documenten in handen gekregen, waarin staat beschreven hoe Facebook reclame wil implementeren in zijn populaire chatapp. Vermoedelijk hoef je niet bang te zijn dat je ineens advertenties tussen je berichten door ziet.

Bedrijven zouden namelijk alleen reclame mogen sturen als je al eens contact met ze hebt gehad via Messenger. Zodra je een chat met ze bent gestart, kan een bedrijf dat kanaal gebruiken om je hun eigen advertenties te sturen.

Webwinkel

Zo zou een webwinkel je automatisch een boodschap kunnen sturen wanneer een product dat je op je wenslijst hebt staan, weer op voorraad is.

Facebook Messenger heeft inmiddels al meer dan 800 miljoen gebruikers. Het sociale netwerk zou van plan zijn de advertentiemogelijkheden in het tweede kwartaal van 2016 uit te rollen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000