Download al je Google-data met Takeout

© PXimport

Download al je Google-data met Takeout

Software

Geplaatst: 14 juni 2018 - 11:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Dirk Schoofs

Sportief van Google het ze een service heeft voor leden die weggaan. Hierdoor verlies je geen gegevens uit Gmail, Google Foto’s, Mijn kaarten, Google Play Books, Contacten en veel meer. Met Google Takeout kun je al die gegevens archiveren om ze eventueel later te importeren in een andere dienst, of gewoon als eigen back-up te bewaren.

Stap 1: Schakelaars

Google heeft een hele hoop diensten, waarvan je er wellicht meerdere gebruikt. Ze communiceren onderling goed met elkaar. Google Takeout maakt het mogelijk om veel gegevens die opgeslagen zijn in je Google-account, te archiveren. Zo kun je de bladwijzers uit Google Chrome downloaden, de filmpjes die je in YouTube hebt geplaatst en je e-mails uit Gmail. En wil je later naar een andere kalender overschakelen, dan je sla je met Google Takeout ook de agenda’s op van Google Agenda in het iCalendar-formaat. Ga naar de webpagina van Google Takeout en log in. Hier kun je per onderdeel met een schakelaar aangeven of je die service wel of niet wilt opnemen in de export.

Stap 2: Subselecties

Bij enkele onderdelen waar subselecties mogelijk zijn, vind je onder de kolom Details de mogelijkheid om aan te duiden welke onderdelen je precies wilt downloaden. Bij Calendar kun je bijvoorbeeld aanduiden of je alle of slechts bepaalde agenda’s wilt downloaden. Bij Google Photos heb je de mogelijkheid om bepaalde albums te selecteren. En kies je Chrome, dan kun je alle persoonlijke gegevens downloaden of alleen de bookmarks, de extensies, de auto-fill-gegevens enzovoort.

© PXimport

Stap 3: Archief

Als je alle downloadopties juist hebt ingesteld, klik je op Volgende. Google TakeOut zal een archief samenstellen, waarbij je in de instellingen aangeeft of je een .zip-bestand of een .tgz-bestand wil hebben. Wij kiezen voor het zip-formaat. Je geeft ook aan hoe groot zo’n zip-bestand maximum mag zijn. Standaard staat dit op 2 GB. Wanneer je bijvoorbeeld een archief zou hebben van 3 GB, dan zal TakeOut dit verdelen over twee zip-bestanden. Je hebt ook nog invloed over de leveringsmethode: wil je een downloadlink ontvangen via e-mail off wil je het archief ontvangen in Google Drive, Dropbox of OneDrive? Daarna sluit je TakeOut en even later ontvang je in je e-mail een berichtje met de mededeling dat het gegevensarchief klaar is en tot wanneer je dit archief kunt downloaden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000