Dit moet je weten over de nieuwe Immersive View-functie in Google Maps

Dit moet je weten over de nieuwe Immersive View-functie in Google Maps

Software

Geplaatst: 13 maart 2023 - 09:04

Justin Doornekamp

Google Maps rolt mondjesmaat de nieuwe Immersive View-functie uit, die Street View naar een hoger niveau moet tillen. Met deze functie vlieg je over steden op verschillende momenten van de dag en tijdens verschillende weersomstandigheden. Je hoeft de deur niet meer uit om de mooiste toeristische attracties te zien. Dit is Immerse View.

Immerse View werd afgelopen jaar tijdens de I/O-conferentie van Google aangekondigd. Hoewel de lancering eind 2022 al had moeten plaatsvinden, is de functie nu eindelijk beschikbaar voor een vijftal steden, verdeeld over drie continenten. Zo kun je over Londen, Los Angeles, San Francisco, New York en Tokio vliegen. Google is van plan om in de komende maanden meer steden toe te voegen, waaronder Florence, Venetië, Amsterdam en Dublin.

Immerse View is het resultaat van Googles forse investeringen in kunstmatige intelligentie en is de ultieme samensmelting tussen Streetview en Google Earth. Google heeft miljarden foto’s verzameld die door middel van de zogenoemde Neural Radiance Field-technologie tot leven worden gebracht in 3D-objecten en -omgevingen.

Zo werkt het

Als je Immersive View wilt gebruiken, ga je naar de Google Maps-app en zoek je naar een bekende bezienswaardigheid in een van de genoemde steden, bijvoorbeeld de Big Ben in Londen of het Empire State Building in New York. Tik op het zoekresultaat en vervolgens op immersieve weergave bij de foto’s. Je ziet de bezienswaardigheid en omgeving nu volledig in 3D. Door rechtsonder in het scherm op Tijd en weer te tikken, kun je de bezienswaardigheden zien op verschillende momenten van de dag en onder verschillende weersomstandigheden.

Nieuwe telefoon nodig?

Hier vind je alle nieuwste modellen op een rij!

Je ziet dus een render van de omgeving, plus de informatie die je van Google Maps verwacht, zoals de verkeersomstandigheden en restaurants in de buurt. Het is zelfs mogelijk om een digitaal bezoekje aan bepaalde restaurants te brengen, om alvast een idee te krijgen van de sfeer.

Live View ook verbeterd

De lancering van Immerse View komt ook met enkele verbeteringen aan Live View, de optie in Google Maps die je helpt bij wandelnavigatie. In de komende maanden werkt deze functie in meerdere Europese steden als Barcelona, Madrid en Dublin. Ook de Indoor Live View wordt uitgerold voor duizend nieuwe luchthavens, treinstations en winkelcentra.

Omdat Google de Immerse View-functie geleidelijk uitrolt, kan het zijn dat je de optie nog niet ziet. Open de app dan over een week nog eens om te zien of je er al mee aan de slag kunt. Even kijken of er in de App Store of Google Play een update voor Google Maps klaarstaat kan natuurlijk ook!

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000